۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
1397/05/14
آيين نامه سكونت در خوابگاههاي دانشجويي
.

با عنايت به فراواني دانشجويان علاقمند به تحصيل و محدوديت امكانات موجود در دانشگاهها و لزوم تلاش براي كاهش نگراني دانشجويان در تأمين مسكن مناسب در طول مدت تحصيل و با هدف توزيع بهينه امكانات در بين دانشجويان آيين نامه نحوه واگذاري و مقررات انضباطي خوابگاههاي دانشجويي به شرح ذيل به تصويب هيأت رئيسه دانشگاه اصفهان رسيد.

ماده 1 -تعريف خوابگاه

خوابگاه دانشجويي محدوده اي از فضاي دانشگاه محسوب مي شود كه براي سكونت و آرامش وتأمين بهداشت رواني دانشجويان به همراه بهرمندي از ساير امكانات رفاهي، فرهنگي، فوق برنامه، تربيت بدني، مشاوره و راهنمايي، كتابخانه، تغذيه و بهداشت و درمان در حد مقدورات در نظر گرفته شده است و كليه مقررات اداري و انضباطي دانشگاه در آن حاكم است.

ماده 2 -نحوه اداره خوابگاهها

مديريت خوابگاههاي دانشجويي و مسئوليت حفظ اموال، اماكن، تأسيسات و اجراي مقررات عمومي بر عهده ادارة امور خوابگاهها در حوزه معاونت دانشجويي دانشگاه است.

تبصره 2-1 :برگزاري مراسم جشن، سوگواري و نحوه هرگونه فعاليت فرهنگي و فوق برنامه درمحيط خوابگاههاي دانشجويي از طرف هر گروه يا تشكل خارج از مصوبات شوراي حمايت ونظارت دانشجويي و فرهنگي خوابگاههاي دانشگاه طبق آيين نامه هاي موجود صرفاً با مجوزمعاونت دانشجويي دانشگاه و نظر و هماهنگي رئيس اداره امورخوابگاهها امكان پذير است و درهر حال نبايد منافي موازين عمومي دانشگاه و مخل آسايش عمومي در خوابگاهها باشد.

تبصره 2-2 :دانشگاه ميتواند از مشاركت دانشجويان ساكن براي انجام امور فرهنگي و اداره امورخوابگاه استفاده كند.

تبصره 2-3 :شوراي صنفي خوابگاهها بر اساس آييننامه و مقررات مربوطه انتخاب و در راستاي توسعه مشاركت دانشجويان در امور صنفي خود و كمك به بهبود خدمت رساني در امور رفاهي و صنفي ساكنين خوابگاهها در چهارچوب ضوابط و اختيارات مصوب فعاليت مي كند. (شوراي صنفي مجاز به انجام فعاليتهاي فرهنگي، علمي و سياسي در محيط خوابگاه نيست).

تبصره 2-4 :اداره امور خوابگاه ها در موارد مورد لزوم مي تواند فرم هاي مربوط به آيين نامه را تهيه و تنظيم كند.

ماده 3 -ضوابط پذيرش دانشجو در خوابگاههاي دانشجويي

شرايط واگذاري خوابگاه دانشجويي و نحوه امتيازبندي آن باتوجه به امكانات موجود دانشگاه براي دانشجويان پذيرفته شده روزانه غير بومي كه امكان تردد روزانه از محل سكونت به محل دانشگاه را ندارند، با رعايت اولويتهاي زير توسط دانشگاه تعيين ميشود:

1 -دانشجويان داراي مقامهاي برتر در سطح ملي و بين المللي در زمينه هاي علمي، فرهنگي و ورزشي بر اساس آيين نامه هاي مصوب.

2 -دانشجويان تحت پوشش سازمان بهزيستي و كميته امداد امام خميني(ره)

3 -دانشجويان خانواده شهدا، ايثارگران و جانبازان بالاي70 %

4 -دانشجويان دوره هاي تحصيلات تكميلي

5 -باتوجه به محدوديت ظرفيت خوابگاهها، به دانشجويان شبانه(نوبت دوم)، بورس، مأمور به تحصيل، انتقالي، ميهمان و شاغل خوابگاه تعلق نمي گيرد. ضمناً به دانشجوياني كه قوانين و مقررات اداره امور خوابگاهها را نقض مي نمايند و دانشجوياني كه از طرف كميته انضباطي محدوديتهاي ويژهاي پيدا ميكنند خوابگاه تعلق نميگيرد.

تبصره 3-1 :به دانشجويان بومي ساكن اصفهان و در شهرستانهاي اطراف مانند نجف آباد، زرين شهر، شهرضا، فولادشهر، شاهين شهر، مباركه، خميني شهر، جرقويه و شهرها و روستاهاي نزديك اصفهان (مسافت زير 100 كيلومتر) خوابگاه تعلق نمي گيرد.

تبصره 3-2 :شرايط و نحوه اولويت بندي در واگذاري خوابگاه متأهلي با توجه به امكانات موجود توسط دانشگاه تعيين مي شود (دانشگاه اصفهان فعلاً خوابگاه متأهلي ندارد).

ماده 4 : شرايط اسكان

دانشجوي واجد شرايط موظف است براي سكونت در خوابگاه ابتداي هر سال تحصيلي پس از مراحل ثبت نام آموزشي نسبت به تكميل فرم درخواست اينترنتي خوابگاه اقدام كند؛ سپس با مراجعه به اداره امور خوابگاهها و ارائه مدارك لازم به شرح ذيل با اخذ مجوز در خوابگاه اسكان

يابد:

الف- تكميل فرم سكونت در خوابگاه (دانشجويان ميبايستي آدرس و شماره تلفن دقيق محل سكونت خانواده به انضمام شماره تلفن همراه خود را قيد نمايند).

ب- فتوكپي تمامي صفحات شناسنامه

ج- فتوكپي برگ انتخاب واحد

د- عكس جديد 4*3 پشت نويسي شده (3 قطعه)

ه- تحويل اصل فيش هاي واريز شده بانكي مطابق تعرفه

و- فتوكپي مدارك معتبر براي دانشجويان شاهد، ايثارگر، تحت پوشش كميته امداد و يا سازمان بهزيستي

تبصره 4-1 :دانشجوياني كه ساكن خوابگاه بوده اند لازم است در زمان تعيين شده از سوي ادارة امور خوابگاهها، پس از مراجعه به سايت و انتخاب هم اتاقي نسبت به تكميل فرم تمديد درخواست سكونت اقدام كنند و سپس با مراجعه به ادارة امور خوابگاهها و ارائه مدارك لازم در زمان تعيين شده نسبت به دريافت كارت سكونت خود اقدام نمايند. ضمناً درصورت مفقود شدن كارت سكونت، صدور كارت المثني با پرداخت وجه صورت مي پذيرد.

تبصره 4-2 :دانشجوي متقاضي خوابگاه بايد براي نيمسال تحصيلي مربوطه، حداقل 12 واحد درسي اخذ كند مگر اينكه در آخرين نيمسال تحصيلي خود باشد. در هر حال رعايت سقف مجاز اسكان به تعداد نيمسال تعريف شده در ماده 5 آيين نامه الزامي است.

تبصره 4-3 :اجاره بها و مبلغ وديعه سكونت در خوابگاه توسط صندوق رفاه دانشجويان دانشگاه هر ساله متناسب با امكانات و نوع خدمات خوابگاهي تعيين ميشود.

تبصره 4-4 :دانشجويان ساكن خوابگاه در هنگام فراغت و يا انصراف از تحصيل موظفند كارت خوابگاه خود را به ادارة امور خوابگاهها تحويل و رسيد تسويه حساب دريافت كنند؛ در غيراين صورت اجاره بهاي خوابگاه تا زمان تسويه نهايي محاسبه خواهد شد.

تبصره 4-5 :دانشجوياني مجاز به سكونت در خوابگاه مي باشند كه انتخاب واحد و تسويه مالي شهريه دانشگاه و خوابگاه خود را انجام داده باشند.

تبصره 4-6 :دانشجويان فاقد شرايط اسكان عبارتند از :

الف- دانشجوي ميهمان.

ب- دانشجويان بهره مند از ترم تابستانه.

ج- دانشجوياني كه مدت زمان مجاز استفاده از خوابگاه آنها به پايان رسيده.

د- دانشجويان نوبت دوم.

ه- دانشجويان بومي و ساكن در شهرهاي با فاصله كمتر از 100 كيلومتر.

ماده 5 :مدت اسكان

1-درصورت وجود خوابگاه و امكانات براي دانشجويان روزانه غير بومي، مدت اسكان در خوابگاه از شروع سال تحصيلي به شرح زير است:

الف) براي دانشجويان دوره كارشناسي(پيوسته) سه سال تحصيلي (6 نيمسال)

ب) دانشجويان دوره كارشناسي ارشد (ناپيوسته) دو سال تحصيلي (4 نيمسال)

ج) دانشجوي دكتراي تخصص(غير بورس) حداكثر چهار سال تحصيلي (8 نيمسال)

2 -زمان اسكان دانشجويان در دو هفته اول ترم است.

3 -دانشجو حق تعويض و يا واگذاري اتاق و اموال خوابگاه را به ديگران (حتي دانشجويان مقيمدرخوابگاه) ندارد.

4 -جابجايي دانشجو از اتاقي به اتاق ديگر و يا از خوابگاهي به خوابگاه ديگر فقط با مجوز كتبي رئيس ادارة امور خوابگاهها، پس از احراز شرايط و پرداخت هزينه امكان پذير است.

5 -تعيين و هر گونه تغيير ظرفيت اتاقهاي خوابگاه دانشجويي به عهده كميته اسكان است.

6 -معاون دانشجويي و مدير كل امور دانشجويي دانشگاه ميتوانند نسبت به تعويض خوابگاه دانشجو و يا محروميت دانشجو از خوابگاه دستور نمايند و اين دستور لازم الاجرا است.

7 -چنانچه دانشجو بدون اطلاع قبلي و بدون عذر موجه به مدت دو هفته از شروع سال تحصيلي (براساس تقويم آموزشي) در محل خوابگاه حاضر نشود و يا در ابتداي هر ترم نسبت به تمديدسكونت خود اقدام ننمايد، به منزله انصراف از خوابگاه تلقي و مجوز سكونت او به طور خودكار لغو و موجب ابطال كارت سكونت وي ميشود.

تبصره 5-1 :مدت عدم مراجعه براي تحويل كارت خوابگاه از لحاظ اجاره بهاء طبق آيين نامه صندوق رفاه دانشجويان محاسبه ميگردد.

8 -خوابگاه فقط براي سكونت دانشجويان در طول سال تحصيلي است و در تعطيلات بين دو نيمسال تحصيلي، ايام نوروز و تعطيلات تابستان خوابگاه تعطيل است و حضور دانشجو درخوابگاه غير قانوني ميباشد.

تبصره 5-2 :هر گونه افزايش زماني در موارد1و2و3 از ماده 5 به پيشنهاد معاونت دانشجويي و پس از تأييد كمسيون موارد خاص ميباشد.

تبصره 5-3 :دانشجوياني كه از رتبه هاي ممتاز كنكور سراسري ميباشند در صورت وجود ظرفيت، بنا به تشخيص معاونت دانشجويي دانشگاه ميتوانند از تسهيلات ويژه خوابگاهياستفاده كنند.

تبصره 5-4 :در صورت عدم تخليه خوابگاه در موعد مقرر (پس از اتمام تحصيل، ترك تحصيل،موانع قانوني، اتمام سقف استفاده از خوابگاه) دانشجو موظف است ظرف مدت يك هفته محل اتاق را تخليه و در غير اينصورت ادارة امور خوابگاهها طبق آيين نامه ميتواند نسبت به صدور مجوز تخليه محل سكونت دانشجو و معرفي به كميته انضباطي و كسر خسارت اقدام نمايد.

تبصره 5-5 :چنانچه دانشجو در دورهايي از تحصيل از خوابگاه دانشجويي استفاده نكند، به نسبت باقيمانده دوره تا سقف تعيين شده در صورت وجود ظرفيت و امكانات ميتواند از خوابگاه دانشجويي برخوردار شود.

تبصره 5-6 :بر اساس مجموعه قوانين و مقررات خوابگاههاي دانشجويي، ادارة امور خوابگاهها مجاز است خوابگاههاي مازاد بر ظرفيت خود را با مبلغ مشخص شده از سوي صندوق رفاه دانشجويان كشور بر اساس مصوبات قانوني و به ازاء دريافت نقدي در ابتداي هر نيمسال، دراختيار دانشجويان متقاضي فاقد شرايط اسكان در خوابگاه قرار دهد.

تبصره 5-7 :مدت اعتبار كارت سكونت در خوابگاهها از سوي ادارة امور خوابگاهها تعيين و درآن قيد ميشود كه پس از انقضاء اعتبار مجوز مذكور، دانشجوي ساكن ملزم به تمديد يا تسويه حساب و تخليه اتاق ميباشد.

ماده 6 : اهم وظايف دانشجو در زمان سكونت در خوابگاه :

1 -عدم ايجاد مزاحمت (ايجاد سر و صدا، استفاده از وسايل صوتي و تصويري با صداي بلند و...) در خوابگاه كه موجب سلب و آسايش ساكنين خوابگاه گردد.

2 -عدم انتشار هرگونه اعلاميه و نوشتن شعارهاي مغاير اصول و موازين اسلامي.

3 -احترام به حقوق ديگران و رعايت ادب و احترام متقابل بين دانشجويان و مسئولين خوابگاه به ويژه متصديان و پرسنل انتظامات.

4 -رعايت شئونات اسلامي و دانشجويي بويژه در مورد حجاب و عفاف.

5 -رعايت قوانين و مقررات عمومي اخلاقي و انضباطي خوابگاه از جمله استفاده از پوشش مناسب، عدم انجام اعمال خلاف اخلاق و بويژه عدم استعمال هرگونه دخانيات و مواد افيوني.

6 -احترام به شعائر و رعايت مقررات و قوانين جمهوري اسلامي ايران.

7 -حفاظت اموال شخصي و اهتمام درحفظ و نگهداري اموال دانشگاه با عنايت به موارد ذيل:

الف : دانشجو موظف به حفظ اموال شخصي خود ميباشد و مسئولان خوابگاه در اين رابطه هيچگونه مسئوليتي ندارند. در صورت مفقود شدن وسايل و يا احتمال سرقت، دانشجو مي بايست مراتب را به متصدي و يا اداره امورخوابگاه گزارش نمايد تا برابر ضوابط به موضوع رسيدگي شود.

ب : دانشجويان گرامي از نگهداري وجوه نقدي زياد و اشياء گرانقيمت در اتاق خودداري نموده و در زمان ترك اتاق حتماً درب اتاق خود را قفل نمايند و تحت هيچ شرايطي كليد را در اختيار افراد متفرقه و يا در زير و اطراف درب اتاق قرار ندهند.

ج : در ابتداي سال تحصيلي، اتاق و اثاثيه آن طبق تعرفه و فرم به دانشجو تحويل داده ميشود و در پايان هر ترم عيناً تحويل گرفته ميشود. مسئوليت خسارات وارده ناشي از تخريب رنگ اتاقها به لحاظ چسباندن پوستر، عكس و يا هرگونه تخريب، ديوار نويسي و شعارنويسي در روي كمدها و اموال دولت بر عهده دانشجويان ساكن و تحويل گيرنده در آن اتاق ميباشد و هرگونه خسارت وارده از مبلغ وديعه دانشجويان ساكن در اتاق كسر ميگردد.

8 -چنانچه در هر موردي دانشجويي بر خلاف آيين نامه و مقررات رفتار نمايد هيچ يك از ساير دانشجويان حق برخورد با وي را نداشته و صرفاً موظف هستند با ارائه گزارش به مسئولين مربوطه اقدام نمايند.

تبصره 6-1 :در صورتي دانشجويي بيماري خاصي مانند (صرع و آسم) دارد و يا داروي خاصي مصرف مي نمايد موظف است ضمن اطلاع به هم اتاقي خود، مراتب را به متصدي خوابگاه اعلام كند.

ماده 7 :مقررات ورود و خروج خوابگاهها :

1 -دانشجويان ساكن خوابگاه موظفند هنگام ورود به خوابگاه كارت معتبر آن خوابگاه را همراه داشته باشند و به انتظامات و متصدي خوابگاه ارائه نمايند. بديهي است از ورود دانشجويان بدون كارت آن خوابگاه و يا با كارتهاي فاقد اعتبار جلوگيري خواهد شد. ضمناً انتظامات خوابگاه ملزم به كنترل ورود و خروج و درخواست اصل كارت خوابگاه ميباشد.

تبصره 7-1 :كارت سكونت در خوابگاه غير قابل انتقال بوده و مخدوش كردن و يا تغيير مندرجات آن جعل اسناد دانشگاه محسوب ميشود و با عاملين آن ضمن اينكه از خوابگاه نيز محروم ميگردند برابر مقررات رفتار خواهد شد.

2 -ساعت ورود و خروج مجاز در خوابگاه برحسب فصول سال و نوع خوابگاه از سوي ادارة امور خوابگاهها تعيين و به شرح جدول زير اعلام ميگردد؛ بديهي است ورود به خوابگاه پس از ساعات تعيين شده در شب ممنوع است.


پاييز و زمستان:  خواهران: 30:6 صبح الي 30/20    برادران: 30:6 صبح الي 23

بهار و تابستان:   خواهران: 30:6 صبح الي 21        برادران: 30:6 صبح الي 23

تبصره 7-2 :تأخير و عدم رعايت ساعات تعيين شده ورود خروج، از موارد عدم احراز شرايط اقامت در خوابگاه محسوب ميشود كه پس از 3 مرتبه تكرار تأخير بدون مجوز، ضمن اطلاع به والدين دانشجو، اداره امور خوابگاه موظف است مراتب مربوطه را به مسئولين و كميته انضباطي دانشگاه اعلام نمايد.

3 -لازم است ساعات غيرمجاز ورود و خروج دانشجو هنگام ورود به خوابگاه يا خروج از آن علت و مقصد را به مسئولين خوابگاه اعلام و انتظامات، متصدي يا مسئول شيفت خوابگاه موظف است در پايان هر نوبت مراتب را به اطلاع رئيس ادارة امور خوابگاهها برساند.

4 -اقامت شبانه دانشجوي خواهر در خارج از خوابگاه با رعايت موارد زير صرفاً براي مدت معين امكان پذير است:

الف) دانشجو ميتواند بعضي از شبها فقط در منازل خويشاوندان ساكن در شهر كه قبلاً مشخصات آنها (نشاني و نسبت آنها با دانشجو) در فرم محارم وي قيد شده و به تأييد اولياي قانوني او به صورت حضوري رسيده است با رعايت ساير موارد اقامت نمايد.

ب) مسئول خوابگاه موظف است فرم درخواست دانشجو را با مشخصات و آدرس بستگان وي تطبيق داده و در صورت لزوم ميتواند از طريق تماس تلفني حضور دانشجو را در منزل خويشاوند استعلام و در صورت لزوم پس از هماهنگي با مسئولان ذيربط با مراجعه به محل،حضور دانشجو را بررسي نمايد.

ج) دانشجويان دختر كه قصد دارند شب را در منزل اقوام ساكن در اصفهان(مندرج در فرم محارم) سپري كنند مكلفند فرم خروج از خوابگاه را تكميل نموده و به مسئول مربوطه تحويل نمايند.

د) در صورتي كه دانشجوي دختر براي يك بار (شب) غيبت غير موجه داشته باشد ضمن اخطار از ادارة امور خوابگاه ها و اطلاع به والدين دانشجو، به كميته انضباطي معرفي خواهد شد.

5 -دانشجويان دختر پس از دريافت مجوز اسكان و حضور در خوابگاه موظفند نسبت به ثبت حضور و غياب ديجيتالي خود(در صورت عدم امكان ديجيتالي به صورت دستي) اقدام نمايند؛بديهي است عدم ثبت حضور و غياب ديجيتالي به منزله غيبت براي دانشجو محسوب ميشود.

6 -حضور شبانه دانشجويان طبق اعلام قبلي در خوابگاه الزاميست و در صورت بروز هرگونه حادثه، بيماري و يا عدم مراجعه، مراتب بايستي ضمن تماس و تكميل فرم مرخصي به انضمام مدارك به اطلاع اداره امور خوابگاهها رسانده شود.

7 -ورود يا خروج در ساعت غيرمجاز در مواردي همانند عزيمت يا برگشت از مسافرت، اردوها،فعاليتهاي آموزشي و تحقيقاتي و يا شرايطي كه خارج از اراده دانشجو به وجود آمده باشد،ضمن درج علت به صورت كتبي و ارائه مدارك و اخذ مجوز قبلي بلامانع خواهد بود. مسئول شيفت خوابگاه لازم است به منظور حفظ امنيت، در پايان زمان تعيين شده نسبت به بررسي طبقات با رعايت احترام موارد را پيگيري و گزارش نمايد.

ماده 8 :شرايط ملاقات كنندگان و ميهمانان در خوابگاهها

1 -كليه دانشجويان ميهمان خوابگاه موظف به رعايت مقررات عمومي خوابگاه (ماده 10) مي باشند.

2 -حضور آشنايان و دوستان دانشجو در خوابگاه به عنوان ميهمان پس از شناسايي و تكميل فرم ورود به همراه ميزبان در محل ملاقات مجاز است؛ ليكن اقامت شبانه ميهمان در خوابگاه ممنوع است.

3 -اقامت شبانه ميهمان فقط در مورد همسر، پدر، مادر، خواهر و برادر (با احراز هويت) و ارائه شناسنامه يا كارت شناسايي معتبر حداكثر سه(3) شب در ماه با پرداخت هزينه در مهمانسراي دانشجويي براي هر دانشجوي مقيم خوابگاه در صورت وجود ظرفيت امكان پذير است.

4 -دانشجويان در صورت داشتن مهمان حتما بايد در ساعات اداري دانشگاه نسبت به تكميل فرم درخواست و اخذ مجوز از ادارة امور خوابگاهها با ارائه مداراك شناسائي معتبر كه بيانگرهويت ميهمان باشد اقدام نمايند (ساعات ملاقات دانشجويان به تناسب فصل از طرف اداره خوابگاهها تعيين ميشود).

5 -ملاقات براي ديدار كننده دانشجوي خواهر در طبقات، اتاقها و محوطه خوابگاه اكيداً ممنوع است. ملاقاتها در اتاق عمومي و يا محلي كه به همين منظور تعيين شده انجام خواهد شد.

6 -ملاقات كننده هاي دانشجويان خواهر بايستي از بستگان محرم وي بوده و ضمن تكميل كردن فرم مخصوص ملاقات، كارت ملي خود را به انضمام شناسنامه به مسئول خوابگاه ارائه نمايند (فتوكپي و ساير كارتهاي شناسايي جايگزين اصل شناسنامه قابل استناد نمي باشد).

7 -مسئول خوابگاه خواهران موظف است مشخصات ملاقات كننده مرد را قبل از اعلام بهدانشجو با مشخصات بستگان محرم دانشجو كه قبلاً در فرم مخصوص قيد شده است تطبيق نمايد و در صورت مغايرت از ملاقات جلوگيري به عمل آورد.

8 -ورود هرگونه مهمان به محوطه خوابگاه با سپردن اصل شناسنامه و يا كارت شناسايي معتبربه نگهباني درب ورودي خوابگاه صورت ميگيرد.

تبصره 8-1 :چنانچه محرز شود كه ميهماني بطور دائم و مكرر به ميزباني دانشجويان مختلف در خوابگاه بيتوته كرده است، كليه ميزبانان دانشجوي متخلف شناسايي و با آنان طبق مقررات رفتار و از ورود ميهمان مربوطه براي هميشه جلوگيري خواهد شد.

تبصره 8-2 :چنانچه ميزباني، ميهمان خود را بدون مجوز و تكميل فرم مخصوص در خوابگاه اسكان نمايد، با دانشجوي متخلف طبق آيين نامه انضباطي رفتار خواهد شد.

تبصره 8-3 :ورود ميهمان با پوشش و ظاهر نامناسب به درون محوطه خوابگاه و محل ملاقاتممنوع است.

تبصره 8-4 :چنانچه بستگان يا دوستان دانشجو براي ديدار وي مراجعه نمايند، پس ازشناسايي و تكميل فرم ديدار ميتوانند به همراه ميزبان بر اساس ساعت مقرر در محل ملاقات با وي ديدار نمايند (در هر صورت اقامت شبانه ميهمانان فقط از طريق اداره امورخوابگاهها و در مهمانسراي دانشجويي امكان پذير ميباشد).

ماده 9 : مقررات اخلاقي و فرهنگي

1 -باتوجه به شأن دانشجو، رعايت پوشش مناسب بر مبناي موازين اسلام، عرف و هنجارهاي اجتماعي براي تمامي دانشجويان الزامي است. بنابراين حضور آقايان دانشجو با پوشش نامناسب (تنگ، كوتاه و بدن نما از قبيل ركابي، شلوارك، زير پيراهن) و همچنين حضور خانمهايدانشجو با پوشش تنگ، كوتاه و بدن نما از قبيل دامن، شلواركها، مانتوهاي چاك دار و بالايزانو و آرايشهاي زننده در محيط و معابر خوابگاه (راهروها، آشپزخانه، سالنهاي عمومي و كنارپنجره ها و روي تراسها ممنوع است).

2 -كليه ساكنين خوابگاه و ميهمانان بايد به هنگام ورود و خروج و دريافت غذا با پوششمناسب تردد نمايند.

3 -احترام به شعائر مذهبي و محلي در مناسبتهاي مختلف خصوصاً ماههاي محرم و رمضان و نيز هنگام برپايي مراسم رسمي در خوابگاه توسط ساكنين ضروري است.

4 -دانشجويان متأهل خواهر موظف هستند يك برگي فتوكپي از عقد نامه(قباله) ثبتي يا صفحه ازدواج شناسنامه خود را پس از برابر اصل نمودن به دفتر امور اداري خوابگاهها تحويل دهند. بديهي است در غير اينصورت تأهل آنها مورد تأييد نميباشد و كارت تأهل صادر نميشود.

5 -تردد در داخل ساختمانها كه در معرض انظار عمومي نميباشد با لباس راحتي و رعايت پوشش مناسب بلامانع است.

تبصره 9-1 :انتظامات و متصديان خوابگاهها موظفند از ورود دانشجويان نقض كننده بندهاي 1 الي 5 ماده 9 به خوابگاه جلوگيري نموده و يا طي ارائه ليستي به ادارة امور خوابگاهها ومراجع ذيصلاح مراتب را اعلام نمايند.

تبصره 9-2 :انتظامات درب ورودي خوابگاه موظف است از ورود خواهران بدحجاب، با پوشش نامناسب اعم از دانشجو، ميهمان و يا ملاقات كننده جلوگيري كنند.

6 -استعمال هرگونه مواد اعتيادآور و دخانيات (سيگار، قليان و...) در خوابگاه ممنوع است.

7 -نصب هرگونه پوستر، اطلاعيه، نشريه، تراكت تبليغاتي و ... بايد با مجوز و ممهور به مهر ادارة امور خوابگاهها باشد و در محلهاي مخصوص نصب گردد.

ماده 10 : مقررات عمومي خوابگاه

1 -به منظور رعايت سكوت و آرامش دانشجويان ساعت 24 الي 6 بامداد زمان آرامش عمومي است.

2 -استفاده از وسايل سمعي بصري مانند: راديو، تلويزيون، رايانه و ... توسط دانشجو با رعايت شرايط تعيين شده از سوي ادارة امور خوابگاهها امكان پذير است؛ بديهي است عدم رعايت موازين قانوني و رضايت ساكنين اتاق و خوابگاه، تجاوز به حقوق ديگران بوده و موجب سلب

استفاده از وسايل مذكور ميگردد.

3 -ورود يا اقامت افراد غير دانشجو و يا دانشجوي ساير دانشگاهها تحت عناوين ميهمان، مربي،شاگرد خصوصي و... در اتاق و طبقات خوابگاه ممنوع است و در اين مورد كليه ساكنين اتاق مسئول و پاسخگو خواهند بود..

4 -دانشجويان موظفند در برخورد با مسئولين و كاركنان خوابگاه احترام و مقررات اداري را رعايت كنند و در صورت برخورد نامناسب يا ايجاد آشوب و تشنج در محيط خوابگاه با دانشجو برابر آيين نامه انضباطي رفتار خواهدشد.

5 -نظر به محدوديت امكانات خوابگاه حداكثر مدت مكالمه تلفني هر دانشجو 15 دقيقه ميباشد و مسئول مربوطه پس از مدت ذكر شده ضمن تذكر، مجاز به قطع ارتباط است.

6 -دانشجويان هر اتاق موظفند براي رعايت حال ديگر ساكنين از ساعت 24 تا 6 صبح نسبت به خاموش نمودن روشنايي اقدام نمايند. بديهي است در صورت توافق كليه ساكنين اتاق و رعايتحال ساكنين اتاقهاي مجاور ادامه روشنايي بلامانع است.

7 -احترام به شعائر و رعايت مقررات و قوانين جمهوري اسلامي ايران يك اصل است و انتشار هرگونه اعلاميه و تدوين، تنظيم و انتشار شعارهاي مغاير با اصول و قوانين جمهوري اسلامي و شرع مقدس، و توهين به قوميتها و هرگونه نماد يا علامتي كه نمايانگر جريانهاي فكري منحرف باشد موجب اخراج از خوابگاه و تعقيب قانوني ميگردد.

8 -انجام نظافت محوطه اتاق و لوازم شخصي به عهده دانشجو بوده و مسئولين خوابگاه هنگام بازديد هفتگي بايد عدم رعايت مسائل فوق را گزارش نمايند. ضمناً رعايت نظافت و بهداشت عمومي خوابگاه بويژه محيطهاي آشپزخانه، دستشويي، حمام و.... ضروري است و دانشجويان

موظفند همانطور كه در ابتداي سال تحصيلي اتاق را نظافت شده و مرتب تحويل ميگيرند موقع تسويه حساب نيز به همان صورت اوليه تحويل دهند (داخل اتاق، تراس، ميز و كمدها تميز، مرتب و خالي از هرگونه وسايل شخصي باشد).

9 -دانشجويان بايد از ايجاد هرگونه سر و صدا و يا مزاحمت كه موجب سلب آسايش ساكنينخوابگاه ميشود «از قبيل ايجاد سر و صدا و درگيري و بلند نمودن بيش از حد صداي راديو و تلويزيون سالن» خودداري نمايند كه در صورت تكرار آن مسئولين نسبت به اتخاذ تصميم براي دانشجوي خاطي اقدام خواهند نمود.

10 -ورود هرگونه وسيله رفاهي شخصي از قبيل فرش، يخچال، تلويزيون، رايانه و... به خوابگاه بايستي با هماهنگي متصدي و انتظامات خوابگاه پس از ثبت در فرم و دفتر اموال خوابگاه صورت پذيرد؛ در غير اينصورت هنگام خروج هرگونه اموال با مشكل مواجه خواهد شد.

تبصره 10-1 :خروج كليه اموال اعم از دولتي و شخصي از خوابگاه ممنوع بوده و دانشجويان قبل از خروج اموال شخصي بايد برگه خروج آن را از انتظامات خوابگاه اخذ و پس از تكميل با هماهنگي متصدي خوابگاه و دريافت مجوز نسبت به خروج اموال خود اقدام نمايند.

11 -انجام هرگونه عملي كه باعث تضييع و تهديد حقوق و آزاديهاي ديگران شود ممنوعاست.

12 -دانشجو به هيچ وجه اجازه دخالت در امور تأسيساتي را ندارد و در صورت بروز مشكل بهمنظور پيشگيري از خسارت احتمالي، لازم است مراتب را ضمن اطلاع به متصدي و انتظامات خوابگاه، در دفتر رسيدگي به مشكلات مستقر در اتاق انتظامات خوابگاه درج نمايد. مسئوليت عدم اعلام نيازمندي به عهده دانشجو بوده و دانشجو موظف است از دخالت مستقيم در امور فني خدماتي تأسيسات از قبيل آب، برق، تلفن، سيستمهاي گرمايشي و سرمايشي و... پرهيز نمايد. در صورت بروز هر گونه خسارت به هريك از موارد فوق الذكر با فرد خاطي برابر با آيين نامه انضباطي رفتار خواهد شد.

13 -رفتار و كردار دانشجويان ساكن خوابگاههايي كه به علت وضعيت خاص ساختماني مشرف به اماكن مسكوني مجاور ميباشند، بايد طوري باشد كه موجب سلب آسايش و هتك حرمت ساكنين مجاور نشود.

14 -خودداري از انداختن هرگونه شيء از پنجره و تراس اتاقها به بيرون و محوطه ساختمان و خوابگاه ممنوع است.

15 -قرار دادن هرگونه شيء پشت پنجره اتاقها مجاز نيست.

16 -در صورت خرابي قفل درب اتاق، لازم است با متصدي خوابگاه هماهنگي شود (تعويض مغزي و دستكاري قفل اتاق بدون هماهنگي متصدي خوابگاه ممنوع بوده و با متخلفين برابر آيين نامه انضباطي برخورد خواهد شد).

17 -مسئولين خوابگاهها تنها در حضور ساكنان اتاق يا در مواقع بروز حوادث غيرمترقبه (ازجمله آتش سوزي و....) ميتوانند وارد اتاق دانشجو شوند و در ساير موارد با نظر معاونتدانشجويي و هماهنگي رئيس ادارة امور خوابگاهها و انتظامات خوابگاه مجاز به ورود و بازرسياتاق هستند.

18 -ساكنان خوابگاه موظفند به منظور جلوگيري از گرفتگي فاضلابها (آشپزخانه، حمام،دستشويي و سرويسهاي بهداشتي) از ريختن آشغال، پارچه و... در آنها خودداري نمايند؛ در غير اينصورت خسارات وارده بر عهده فرد يا افراد خاطي بوده و علاوه بر اين تكرار آن موجب محروميت دائمي از سكونت خوابگاهها خواهد شد.

19 -اسراف و زياده روي در مصرف آب، برق و گاز اشكال شرعي دارد؛ همچنين استفاده از هرنوع وسايلي در اتاق نظير كتري برقي، اتو، سماور برقي، پلوپز، هيتر، اضافه كردن لامپهاي گازي، طبخ يا گرم نمودن غذا يا وسايلي كه ايمني خوابگاه را به خطر مياندازد به طور كلي ممنوع بوده و علاوه بر جمع آوري لوازم مربوطه، هزينه برق مصرفي اضافي و كليه خسارت احتمالي وارده مترتب بر آن همچون: آتش سوزي، تخريب موكت و وسايل اتاق و.... به عهدهدانشجو يا دانشجويان استفاده كننده خواهد بود.

20 -دانشجويان موظفند هنگام خروج از خوابگاه تمامي وسايل برقي مانند روشنايي، سشوار و...را خاموش نموده و از مدار خارج نمايند در صورت عدم رعايت و بروز حادثه مسئوليت كليه خسارات به عهده دانشجو خواهد بود.

21 -ديوارنويسي، نصب چسب و پوستر به ديوارها، آويزان كردن لباس بويژه لباس زير در معابرو تراس ساختمانها، نامنظم بودن كفشها در جلوي اتاق و راهروي ورودي، جابجا كردن صندليهاي قرائت خانه و انتقال به داخل اتاق ممنوع ميباشد.

ماده 11 : تخلفات

1 -انجام اعمالي كه تهديدي براي آرامش و امنيت خوابگاه باشند مانند وارد كردن يا نگهداري اسلحه گرم و سرد يا مواد قابل اشتعال در خوابگاه ممنوع است.

2 -نگهداري، استعمال و يا استفاده از ابزار آلات غير قانوني از قبيل قمار، مواد افيوني و مخدر،مشروبات الكلي، قرصهاي روانگردان، عكس و نوارهاي مبتذل، ابزار آلات موسيقي و ايجاد مزاحمت و بي احترامي به حقوق ديگران ممنوع است و با متخلفان براساس آيين نامه انضباطي رفتار خواهدشد.

3 -به منظور حفظ سلامت عمومي بويژه محافظت در مقابل استنشاق تحميلي دود محصولات استعمال هرگونه مواد دخاني در كل دانشگاه ممنوع است (ماده 7 آيين نامه اجرايي قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات مصوبه هيأت دولت مورخ 1/7/1386 .)

4 -به منظور حفظ امنيت و آرامش روحي در محيط خوابگاه، تهيه عكس يا فيلمبرداري از محوطه و محيط داخلي خوابگاهها، دانشجويان و يا استفاده از دوربين عكاسي و تصويربرداري يا تلفن همراه داراي فن آوري عكس و فيلم در محيط خوابگاه بدون مجوز ادارة امور خوابگاهها و هماهنگي انتظامات ممنوع ميباشد.

ماده 12 : تنبيهات

1 -مديريت امور خوابگاهها ميتواند موارد عدم رعايت مقررات خوابگاهي را كتباً يا شفاهاً به دانشجو تذكر دهد و در صورت عدم رعايت، دانشجوي خاطي را به كميته انضباطي معرفي كند.

2 -باتوجه به محدوديت فضاهاي خوابگاهي مجوز اقامت دانشجو در خوابگاه در صورت محرز شدن عدم صلاحيت وي براي ادامه سكونت، در هرمقطع زماني به تشخيص معاون دانشجويي يا مدير امور دانشجويي دانشگاه ميتواند لغو شود.

ماده 13 : محدوده اجراي آيين نامه حاضر

كليه ساكنين خوابگاهها اعم از دانشجويان، مسئولين، كاركنان و پرسنل انتظامات ملزم به رعايت مندرجات اين آيين نامه ميباشند؛ بنابر اين چنانچه فردي يا افرادي خلاف آن اقدام نمايند موارد از طريق مراجع ذيصلاح دانشگاه قابل پيگيري خواهد بود.

ماده 14 : ضمائم

كليه مقررات آييننامه هاي دانشجويي جزء لاينفك اين آيين نامه است و كليه ساكنان مكلف به رعايت و اجراي آن ميباشند.

ماده 15 : ضوابط تكميلي

در موارد پيش بيني نشده در اين آيين نامه و يا مواردي كه اتخاذ تصميم درباره آن به مديريت امور خوابگاهها واگذار شده، شوراي سياستگزاري خوابگاهها به رياست معاون دانشجويي تصميم گيري خواهد نمود.

 

 اين آيين نامه در 15 ماده، 70 بند و 29 تبصره تهيه و تنظيم گرديده و در يكصد و هفتاد و هفتمين جلسه هيأت محترم رئيسه دانشگاه مورخ 14/10/89 مصوب و لازم الاجرا گرديد.

 

اداره امور خوابگاههاي دانشگاه اصفهان

ديماه 1389

Powered by DorsaPortal