۱۴۰۳ سه شنبه ۲۶ تير

افتتاح نمایشگاه از گوهر زمین تا پهنه تاریخ در مراسم روز جهانی موزه ها

نمایشگاه از گوهر زمین تا پهنه تاریخ با موضوع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به مناسبت روز جهانی موزه ها، به همت موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان و گروه زمین شناسی دانشگاه، با حضور رئیس موزه و مرکز اسناد دانشگاه، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی استان و مدیر گروه زمین شناسی در موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان افتتاح شد.
     دکتر حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در این نشست ضمن تشکر از زحمات رئیس موزه و مرکز اسناد دانشگاه، تصریح کرد: ما در سطح کشور موزه های متعددی داریم ولی رسالت موزه دانشگاه سنگین تر است، زیرا علاوه بر نمایش آثار متعلق به دانشگاه باید در زمینه های آموزشی و پژوهشی نیز فعال باشد.
    دکتر هرسیج در ادامه اذعان داشت این موزه در بین دانشگاه های ایران بی نظیر است و از رئیس موزه که با همت و تلاش خود موفق شدند طی سال ها، آثار پراکنده دانشگاه را جمع آوری و نگهداری و امروز در قالب موزه دانشگاه اصفهان به مخاطبین معرفی کنند تشکر کرد و همچنین از خیرین نیک اندیشی که به صورت های مختلف به موزه دانشگاه کمک کردند و از مدیر کل میراث فرهنگی که مجوز موزه دانشگاه را صادر کردند تشکر و قدردانی نمود.
    دکتر هرسیج تصریح کرد: انتظاری که از موزه های دانشگاهی می رود فراتر از بحث های عمومی سایر موزه ها است به طوری که امروز یکی از بحث های تخصصی در حوزه زمین شناسی را در موزه به نمایش گذاشته اند. البته دانشگاه اصفهان یک موزه مستقل زمین شناسی و زیست شناسی دارد که فعالیت های بسیاری در سطح ملی و بین المللی انجام داده اند که قابل تقدیر است.
    دکتر هرسیج در این نشست تأکید کرد: از موزه های دانشگاهی انتظار می رود که آثار تخصصی را به مناسبت های مختلف به نمایش بگذارند و در بحث های آموزشی و پژوهشی فعال باشند و اطلاعات علمی را در اختیار دانشجویان قرار بدهند.
    دکتر اکرمی زاده مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان نیز ضمن قدردانی از فعالیت های موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان، پروانه فعالیت موزه و مرکز اسناد دانشگاه را به دکتر هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان اعطاء نمود.
    دکتر بنکدار رئیس موزه و مرکز اسناد دانشگاه نیز اظهار داشت: شعار روز جهانی موزه ها آموزش و پژوهش است. بر این اساس با همکاری گروه زمین شناسی نمایشگاهی از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را در موزه و مرکز اسناد دانشگاه دایر نمودیم. از مجموعه داران نیز آثاری گرانبها به صورت امانی به نمایش گذاشته شده است. مجموعه ای از کتاب های راجع به تاریخ جواهرات دنیا و جواهرات ملی ایران و کارت پستال هایی با این مضمون از کتابخانه شخصی خود در معرض نمایش گذاشتیم.
    دکتر بنکدار ضمن تشکر و قدردانی از دکتر هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در پیشبرد امور موزه و مرکز اسناد، از خیرینی که به موزه و مرکز اسناد آثار اهداء نمودند و همچنین سرکار خانم حمیدی رئیس گروه موزه های استان تشکر و قدردانی نمود.
    آقای احمد مطهری از خیرین بنام اصفهانی با معرفی و آشنایی ایشان از طریق دکتر کرباسی زاده عضو هیأت علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی با موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان، تعداد 12 نسخه خطی نفیس از دستنوشت های خاندان پدری شان در دوره قاجار را به موزه اهداء نمودند.
    آقای دکتر قائم فرد مشاور حقوقی و رئیس بنیاد خیرین دانشگاه نیز تعدادی از اسناد ارزشمند شامل اجازه نامه های اجتهادی را با خط آیت الله عبدالکریم حائری، آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و آخوند خراسانی به موزه و مرکز اسناد دانشگاه اهداء نمودند.
    رئیس شرکت صنایع چینی زریّن مهندس قصاعی نیز با اهداء ظروف فاخر کارخانه چینی زریّن به موزه و مرکز اسناد دانشگاه مورد تقدیر و قدردانی قرار گرفت.
    در این مراسم دکتر هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان با اهداء هدایایی به آقای مطهری، مهندس قصاعی و سرکار خانم حمیدی از همکاری ایشان با موزه و مرکز اسناد قدردانی نمود و همچنین از دانشجویانی که آثار خود را در نمایشگاه آثار هنری موزه دانشگاه ارائه نمودند با اهداء لوح و کارت هدیه تشکر و قدردانی کرد.
    نمایشگاه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی موزه و مرکز اسناد از 30 اردیبهشت تا 7 خرداد 1403 از ساعت 10 صبح لغایت 13 بعدازظهر دایر است.

افتتاح نمایشگاه از گوهر زمین تا پهنه تاریخ در مراسم روز جهانی موزه ها

1403/03/23