همایش ملی «نان سالم» در دانشگاه اصفهان؛ تلاشی برای احیای تکریم نان و ارتقای کیفیت آن در راستای سلامت جامعه
همایش ملی «نان سالم» در دانشگاه اصفهان؛ تلاشی برای احیای تکریم نان و ارتقای کیفیت آن در راستای سلامت جامعه
در یک رویداد علمی و فرهنگی بیسابقه، دانشگاه اصفهان میزبان «همایش ملی نان سالم (از مزرعه تا سفره)» با هدف احیای جایگاه معنوی نان در فرهنگ اسلامی و ارتقای کیفیت نان در جامعه شد. این همایش با حضور برجستهترین متخصصان و با برگزاری کارگاههای تخصصی و مسابقات نوآورانه، گامی مهم در راستای تحقق تکریم نان برداشت

تاریخ:
۱۴۰۴/۰۱/۲۸
به گزارش پایگاه خبری دانشگاه اصفهان، در راستای ارتقای سلامت جامعه و توجه به اهمیت و تکریم نان در فرهنگ ایرانی اسلامی، همایش ملی «نان سالم از مزرعه تا سفره» در تاریخ ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ با هدف بررسی جامع زنجیره تولید نان از مزرعه تا سفره مصرفکننده و با حضور متخصصان، پژوهشگران و صاحبنظران این حوزه در تالار پیامبر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان برگزار شد. در کنار برنامه اصلی همایش، کارگاههای تخصصی متنوعی در روز ۲۶ فروردین با موضوعاتی همچون نقش نان و غلات در پیشگیری و درمان سندرم متابولیک، آموزش پخت نان حجیم سبوسدار، و بررسی نانهای فراسودمند برگزار گردید. این همایش با برگزاری مسابقه ایدههای دانشجویی و دانشآموزی در محورهای متنوعی چون مصرف بهینه نان و کاهش ضایعات، محصولات و خدمات نوین، و طراحی و بستهبندی محصولات، به دنبال شناسایی و حمایت از ایدههای خلاقانه در این حوزه بود
همایش ملی نان سالم با هدف ارتقای کیفیت نان و گرامیداشت جایگاه آن در فرهنگ اسلامی
دکتر سید رسول ذاکر، دبیر کمیته اجرایی همایش ملی نان سالم (از مزرعه تا سفره) از دانشگاه اصفهان در خصوص برگزاری این همایش اظهار کرد: این همایش حاصل یک سال برنامهریزی مشترک بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که با هدف بررسی جایگاه نان در جامعه از دیدگاه اسلام برگزار میشود.
وی با اشاره به جایگاه والای نان در فرهنگ اسلامی ادامه داد: برای به عمل آمدن نان، تمام قوای آسمانی و زمینی دست به کار میشوند. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «هر کس نان را گرامی بدارد، خداوند او را گرامی خواهد داشت» و ما امیدواریم بتوانیم در این همایش، گرامیداشت نان را عملی و محقق کنیم.
دبیر کمیته اجرایی همایش ملی نان سالم در خصوص برنامههای همایش تصریح کرد: پنج کارگاه آموزشی در روز ۲۶ فروردین برگزار خواهد شد که شامل نقش نان و غلات در پیشگیری و درمان سندروم متابولیک، نانوای ماهر و نان سالم، پخت نان حجیم سبوسدار، غذاهای فرآوری شده با آرد گندم و غلات در بیماری دیابت و نانهای فراسودمند میباشد.
وی افزود: مسابقات ایدههای دانشجویی به عنوان یکی از برنامههای جانبی همایش تا ۲۷ فروردین ماه پذیرای ایدههای دانشجویان خواهد بود و جوایز برگزیدگان در مراسم اختتامیه اهدا میشود.
دکتر ذاکر در خصوص زمانبندی همایش خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه چهارشنبه ۲۷ فروردین و اختتامیه پنجشنبه ۲۸ فروردین برگزار میشود، همچنین یک نشست مهم ارتباط با صنعت با حضور تمامی گروهها و دستگاههای مرتبط با صنعت نان برگزار خواهد شد که در آن به دغدغههای نانوایان و سایر دستاندرکاران این حوزه پاسخ داده میشود.
دبیر کمیته اجرایی همایش ملی نان سالم بیان داشت: این همایش میزبان طیف گستردهای از متخصصان شامل دانشگاهیان، کارشناسان تغذیه، کارشناسان بهداشت، بازرسان معاونت غذا و دارو و مراقبان سلامت در آموزش و پرورش خواهد بود، همچنین دکتر احمد اسماعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به صورت آنلاین سخنرانی خواهند داشت و اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه اصفهان نیز در این همایش حضور داشتهاند.
ارائه بیش از ۱۵۰ مقاله علمی «همایش ملی نان سالم» در دانشگاه اصفهان
دکتر محمد انصاریپور، دبیر کمیته علمی رویداد همایش ملی نان سالم (از مزرعه تا سفره) از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص برگزاری این همایش اظهار کرد: این رویداد علمی که حاصل یک سال برنامهریزی و تلاش است، با هدف تبیین و توصیف نان سالم در جامعه برگزار میشود و تاکنون بیش از ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که در قالب سخنرانی و پوستر ارائه خواهند شد.
وی با اشاره به محورهای اصلی همایش افزود: دانشمندان از سراسر کشور در حوزههای مختلف از جمله نان در تمدن و فرهنگ اسلامی، تاثیر نان بر سلامتی، صنایع غذایی، تکنولوژی و اقتصاد نان، زراعت غلات و اکوموزه نان و گردشگری در حوزه نان، مقالات خود را ارسال کردهاند.
دبیر کمیته علمی همایش ملی نان سالم تصریح کرد: این همایش در روزهای ۲۷ و ۲۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۴ برگزار شد و به موضوعات گسترده مرتبط با نان خواهد پرداخت.
وی در خصوص برنامههای جانبی همایش خاطرنشان کرد: پیش از برگزاری همایش اصلی، سه پیشنشست و چهار کارگاه تخصصی برگزار شد که شامل کارگاههای سندروم متابولیک در حوزه پزشکی و پیراپزشکی، تغذیه بیماران دیابتی، آموزش نانوایان برای تولید نان سالم و کارگاه پخت نان در منزل بود.
دکتر انصاریپور با اشاره به برپایی نمایشگاه جانبی همایش بیان داشت: همزمان با برگزاری همایش، نمایشگاه نان سالم نیز دایر شده و از نانوایان کمشچه دعوت شده است تا با پخت حضوری نان، محصولات خود را در اختیار شرکتکنندگان قرار دهند؛ امیدواریم این رویداد علمی به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کند.