۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
برگردان فارسی گزیده‌ای از گزارش مجمع جهانی اقتصاد

ده فناوری نوظهور و برتر سال

فناوری‌های نظم آشوب از پیشران‌های مهم تغییر و تحول جهان هستند و شتاب پیشرفت آن‌ها تأثیرات گسترده‌ای بر آینده کار، تحصیل، سلامت، اقتصاد، محیط‌زیست و سایر جنبه‌های زندگی انسان دارند. ازاین‌رو مؤسسات پیشرو در حوزه آینده‌نگاری فناوری، شناخت فناوری‌های در حال ظهور و ارزیابی عمق تأثیر آن‍ها در زندگی بشر را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

از جمله این مؤسسات مجمع جهانی اقتصاد است که هر ساله از سال 2011 با استفاده از روش‌های مختلف مبتنی بر نظر خبرگان صنعت و دانشگاه و آینده‌پژوهان، گزارش سالانه‌ای از فناوری‌های نوظهوری منتشر کرده است که سطح تأثیر آن‌ها عمیق و به وسعت همه جهان است. گزارش سال 2023 مبتنی بر دیدگاه‌های بیش از 90 متخصص در 20 کشور دنیا است. به دلیل اهمیت این گزارش و برای مطالعه متخصصان آینده‌نگاری و علاقه‌مندان به حوزه فناوری‌، ترجمه فارسی گزیده‌ای از این گزارش از طریق سایت اندیشکده آینده‌پژوهی دانشگاه اصفهان منتشر می‌شود.

نویسنده:
زهرا حیدری دارانی، دبیر علمی اندیشکده آینده‌پژوهی دانشگاه اصفهان

1402/09/03
آدرس: اصفهان - خیابان هزار جریب - دانشگاه اصفهان -سازمان مرکزی- طبقه اول- اندیشکده آینده پژوهی دانشگاه اصفهان
تلفن: 03137934414
پست الکترونیک: a.zackery@ast.ui.ac.ir