۱۴۰۳ سه شنبه ۲۶ تير
استفاده از گرنت برنامه اراسموس
پروژه اراسموس پلاس یکی از برنامه‌های اراسموس اتحادیه اروپا است که هر ساله اجرا می‌گردد. طبق این برنامه، دانشگاه‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا بعلاوه کشورهایی مانند نروژ، ایسلند، مقدونیه و ترکیه که با عنوان Program Countries شناخته می‌شوند می‌توانند با دانشگاه‌های سایر کشورهای جهان که به آنها Partner Countries می‌گویند قرارداد اراسموس پلاس امضا کنند و هر دو طرف از مزایای آن استفاده نمایند. خوشبختانه کشور ایران نیز جزو کشورهای Partner Country بوده و این امکان وجود دارد تا قرارداد اراسموس بین دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های موجود در کشورهای فوق‌الذکر امضاء گردد.
 
در حال حاضر دو نوع قرار داد اراسموس پلاس منعقد می‌شود که یکی از رایج‌ترین آنهاKey Action 1 می‌باشد که طبق این قرارداد دو دانشگاه امضا کننده می‌توانند نسبت به تبادل دانشجو، استاد و کارشناس تخصصی یا اداری اقدام نمایند. تعداد تبادلات در این نوع قرارداد بسته به بودجه‌ای دارد که دانشگاه اروپایی از اتحادیه اروپا می‌گیرد و رشته‌هایی که تبادل در آنها صورت می‌پذیرد نیز قابل مذاکره می‌باشد. معمولاً مدت تبادلات دانشجویی بین 2 تا ۱۰ ماه، تبادل اساتید بین ۷ تا ۳۰ روز و تبادل کارشناس بین ۷ تا ۱۵ روز انجام می‌گیرد. لازم به ذکر است که هزینه‌های تبادل از طریق بودجه‌ای که به قرارداد اراسموس از طرف اتحادیه اروپا اختصاص داده می‌شود پوشش داده خواهد شد.
 
چگونگی اقدام برای برنامه‌های اراسموس
اخیرا رویکرد دانشگاه‌های دنیا برای انجام تعاملات علمی بین‌المللی، رویکرد پایین به بالا می‌باشد. بدین صورت که عضو هیات‌علمی با بررسی رزومه اساتید همکار در دانشگاه‌های خارجی مد نظر، افرادی را با زمینه تخصصی و علاقه‌مندی مشترک شناسایی نموده و با ارسال ایمیل سعی در ایجاد ارتباط می‌نماید. این ارتباطات می‌تواند با انجام برنامه‌هایی مانند راهنمایی مشترک پایان‌نامه‌ها، انجام پروژه‌های پژوهشی مشترک، دعوت از عضو هیات‌علمی در دانشگاه خارجی برای سخنرانی به صورت حضوری یا برخط در دانشگاه اصفهان و ... تقویت گردد.
لذا جهت برقراری ارتباط برای برنامه اراسموس مراحل زیر پیشنهاد می‌گردد:
1. ابتدا دانشگاه‌های هدف خود را شناسایی نمایید و پس از آن به دقت رزومه اساتید آن دانشگاه‌ها را بررسی و اساتیدی که زمینه مشترک و پتانسیل همکاری دارند را شناسایی نمایید.
2. پیش از هر گونه اقدامی اطمینان حاصل نمایید که قبلا قرارداد اراسموس بین دو دانشگاه ایجاد نشده باشد یا دیگر همکاران اقدام مشابهی انجام ندهند. همان گونه که استحضار دارید ارسال ایمیل‌های موازی وجهه خوبی ندارد. لذا پیشنهاد می‌گردد تا موضوع اراسموس در دستور کار شورای گروه‌های آموزشی قرار گیرد و قبل از اقدام، حتما موضوع در شورای گروه مطرح گردد تا از انجام کار موازی جلوگیری گردد. لیست قراردادهای اراسموس دانشگاه اصفهان روی سایت دفتر روابط‌بین‌الملل به نشانی www.isc.ui.ac.ir موجود می‌باشد.
3. سپس بررسی نمایید که به چه صورت می‌توانید اساتید شناسایی شده در دانشگاه خارجی را متقاعد به همکاری نمایید و چه زمینه‌هایی برای همکاری وجود دارد. همان گونه که ذکر شد، پیشنهاد همکاری می‌تواند به صورت راهنمایی مشترک پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی، انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، ایجاد واحدهای پژوهشی مشترک و ... باشد. لازم است لیستی از این فعالیت‌ها را که قابلیت انجام دارند را آماده نمایید.
از ذکر اهداف کلی و مواردی که قابلیت اجرا ندارند خودداری نمایید. قسمتی از قرارداد اراسموس مربوط به اهداف و نتایج حاصل از این قرارداد است. لذا از همان ابتدا در مکاتبات خود به اهداف و فعالیت‌های خاص و عملی اشاره نمایید و حتما پیش از هرگونه اقدامی همان گونه که در مطالب پیش‌گفته نیز عرض شد، لیستی از چنین فعالیت‌هایی تهیه نمایید. لذا در مکاتبات حتما تاکید بر این نکته باشد که قرارداد اراسموس شما را به چه اهداف عملی خواهد رساند.
* طبق تجربه به‌دست‌آمده، رعایت موارد فوق، شانس پذیرش قرارداد اراسموس توسط اتحادیه اروپا و تخصیص بودجه به آن را افزایش می‌دهد.
4. از طریق ایمیل رسمی، ابتدا به صورت بسیار کوتاه خود و دانشگاه اصفهان را معرفی نمایید و اعلام نمایید که آمادگی و علاقه‌مندی برای ایجاد برنامه اراسموس بین دو دانشگاه وجود دارد و سپس زمینه‌های همکاری را که قبلا آماده نموده‌اید لیست نمایید و اعلام کنید که در صورت ایجاد قرارداد اراسموس، شرایط و آمادگی کامل برای انجام این فعالیت‌ها وجود دارد.
در صورت نیاز همکاران عزیز می‌توانند انجام مکاتبات و پیگیری‌های بعدی را به دفتر روابط‌بین‌الملل واگذار نمایند. لذا جهت انجام این کار، اسامی دانشگاه‌ها و اساتید شناسایی شده به همراه ایمیل ایشان و همچنین فعالیت‌های مد نظر که طبق بند 2 آماده شده است را از طریق اتوماسیون اداری به دفتر روابط‌بین‌الملل ارسال نمایند.
5. در صورت دریافت پاسخ مثبت، از همکار خارجی درخواست نمایید تا موضوع را به اطلاع دفتر اراسموس دانشگاه خود برساند و پیگیر ارسال فرم ارسموس گردد.
6. در پایان فرم‌های مربوطه را جهت تکمیل و تایید به دفتر روابط‌بین‌الملل ارسال فرمایید. در این فرم‌ها باید اطلاعات مربوط به دانشگاه، اهداف و نتایج قرارداد اراسموس، چگونگی انتشار نتایج و ... درج گردد و پر کردن آنها ظرافت خاص خود را دارد و معمولا برای هر قرارداد اطلاعات متفاوتی لازم است که دفتر‌ روابط‌بین‌الملل تجربه کافی در این زمینه را دارد. همچنین خواهشمند است در طول فرایند هماهنگی لازم را با دفتر روابط‌بین‌الملل داشته باشید.
پس از تکمیل فرم‌های مربوطه، و امضای قرارداد توسط دو دانشگاه، دانشگاه اروپایی برای دریافت گرنت اقدام می‌نماید و در صورت موفقیت، عضو هیات علمی اقدام کننده یکی از مسئولین هماهنگی این قرارداد شده و سالانه تعدادی دانشجو و همکار و همچنین عضو هیات علمی اقدام کننده طبق شرایط موجود در قرارداد از مزایای برنامه‌های ارسموس استفاده خواهند نمود.
 
همچنین همکاران عزیز اطلاع دارید که یکی از فاکتورهای بسیار مهم در ارتقاء رتبه بین‌المللی دانشگاه، تعداد استنادات (citations) به آثار علمی همکاران می‌باشد که در رتبه‌بندی تایمز تا سی درصد به صورت مستقیم تاثیر‌گذار می‌باشد. همچنین تاثیر غیر‌مستقیم نیز روی دیگر قسمت‌ها دارد. لذا انجام کارهای پژوهشی مشترک، معرفی مقالات و آثار علمی به نحو شایسته و ... می‌تواند در این زمینه موثر باشد. لذا از همکاران عزیز خواهشمندیم ضمن مطالعه عوامل تاثیر‌گذار بر رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها و چگونگی افزایش تعداد استنادات به آثار ارزشمند خود، در زمینه ارتقاء رتبه بین‌المللی دانشگاه نیز همکاری لازم را مبذول فرمایند. جهت اطلاع، عوامل موثر در تعیین رتبه دانشگاه‌ها و میزان اثر‌گذاری هر کدام از این عوامل در سیستم رتبه‌بندی تایمز در ادامه ذکر شده است.
 
تاریخ به روزرسانی:
1401/10/28
تعداد بازدید:
719
Powered by DorsaPortal