۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي

آیین افتتاحیه «پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش IKT2024در دانشگاه اصفهان برگزار شد

رئیس دانشگاه اصفهان،قدرت مجازی را در سایه فناوری اطلاعات و علوم مرتبط مانند هوش مصنوعی، فرصت‌، بی‌نظیری برای افزایش اقتدار کشورها دانست.


به گزارش روابط عمومی، دکترحسین هرسیج روز سه‌شنبه در آیین افتتاحیه «پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش IKT2024در سالن همایش‌های پیامبر اعظم (ص) دانشگاه اصفهان افزود: امروزه فناوری اطلاعات، علوم رایانه و مهندسی کامپیوتر بخش گسترده ای از ابعاد زندگی بشر را دربرگرفته است. یکی از جنبه های فناوری اطاعات، تاثیر شگرف آن در افزایش قدرت و اقتدار کشورهاست و امروزه قدرت نرم، یکی از مفاهیم کلیدی در سیاست گذاری کشورها محسوب می شود.

رئیس دانشگاه در ادامه افزود: فناوری اطلاعات و علوم مرتبط مانند "هوش مصنوعی" موجب پیدایش قدرتی موسوم به قدرت مجازی(Cyber Power) شده که فرصت‌های بی نظیری برای همه کشورها ایجاد کرده است. می‌توان از این حوزه برای افزایش قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی بهره مند شد.

وی اظهار داشت: در گذشته با کمبود اطلاعات مواجه بودیم اما امروز با انبوه اطلاعات روبه‌رو هستیم و هرچند نقدی بر آن وجود دارد که برخی از این اطلاعات کلان دنیای امروز، عمیق نیست اما با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی می توان از این حجم بزرگ اطلاعات استفاده کرد.

رئیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: سرمایه‌گذاری کشور برای استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش شکاف دیجیتالی بین کشور ایران با سایر کشورهای پیشرفته منجر شود و در این مسیر لازم است برخی از محدودیت‌ها بویژه در کاربردهای علمی و پژوهشی کاهش یابد اما باید کنترل و مدیریت این بستر و فناوری نیز صورت بگیرد.

وی اضافه کرد: فناوری اطلاعات قدرت انسان را افزایش می‌دهد و امکان ایجاد هویت مجازی در بستر شبکه‌ها را برای افراد مهیا می‌سازد. در مورد تاثیر این فناوری در زندگی بشر، 2 دیدگاه متعارض وجود دارد، برخی معتقدند که این فناوری موجب ایجاد مدینه فاضله برای همه افراد بشر می‌شود و در نقطه مقابل برخی دیگر بر این باورند که، ظهور این فناوری به ایجاد مدینه رذیله خواهد انجامید و کابوسی از وحشت و جهنم را به ارمغان خواهد آورد، ولی هر 2 دیدگاه نگرشی جبرگرایانه و افراطی دارند.

دکترهرسیج افزود: فناوری مانند علم می‌تواند کاربردهای دوگانه داشته باشد و اگر انسان های شایسته، کنترل آن را بر عهده بگیرند و مدیریت کنند، فضای اطلاعاتی را می توانند در جهت رشد و کمال انسال بکار بگیرند. نباید گذاشت که شی بر انسان مسلط شود که اگر این گونه شود، فاجعه روی می‌دهد.

وی تاکید کرد: نباید اجازه داد برخی با سواستفاده از فناوری اطلاعات موجبات استثمار و بهره کشی را فراهم و اقدام به ترویج خشونت کنند، امروز شاهدیم گروهی مانند داعش که از نظر تفکر (متحجر تند) محسوب می شوند، از فناوری روز برای ترویج خشونت، هرج و مرج و تحجر استفاده می کنند.

وی یادآور شد: برگزاری چنین رویدادهایی مانند کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش باعث تغییر و تحول مثبت در فرآیندهای آموزشی دانشگاه‌ها و به روز رسانی سرفصل های آموزشی می شود تا دروس ارائه شده بتواند بیشتر و بهتر به حل مسائل جامعه کمک کند.

وی تاکید کرد: رشته‌های که ارتباط کمتری با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند نیز باید خود را با این فناوری به روز کنند زیرا اگر به موضوعات جدید مانند هوش مصنوعی کم توجهی شود می‌تواند شکاف بین نسلی را تشدید کند .

وی گفت: کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش با حدود 2 دهه سابقه یکی از رویدادهای مهم بین‌المللی کشور در حوزه‌های فناوری اطلاعات و مهندسی رایانه است که تاکنون در دانشگاه‌های مطرح کشور برگزار شده است و امسال به همت دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار می شود


دکتر محمد حسین باطنی، دبیر اجرایی این همایش نیز تصریح کرد: امسال افزون بر 160 مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی به پانزدهمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش ارسال شد که نسبت به دوره‌های گذشته رشد چشمگیری داشت.

وی در ادامه افزود: فراهم آوردن بستری برای ارتباطات و همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی در حوزه فناوری اطلاعات، توسعه و گسترش فعالیت‌های دانشی و ارزشمند در این عرصه و اشتراک‌گذاری دانش و فناوری موجود این حوزه برای زیست بوم فناوری اطلاعات کشور از اهداف برگزاری این رویداد علمی است.

دکتر باطنی اضافه کرد: هشت نشست ارائه مقالات، 17 کارگاه تبادل تجربه، رویداد ارائه مقالات پوستری و برگزاری چهار میزگرد تخصصی که 2 میزگرد آن بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین تمرکز دارد از جمله برنامه‌های این رویداد علمی است.

این کنفرانس از روز سه‌شنبه، چهارم دی‌ماه، از ساعت 8:30 الی 16:30 به مدت سه روز  در حال برگزاری است. مراسم افتتاحیه با حضور مسئولان استانی و کشوری آغاز و ارائه مقالات شفاهی انجام شد و تا روز دوم ارائه مقالات ادامه دارد. روز سوم نیز به طور خاص به برگزاری کارگاه‌های آموزشی باقیمانده اختصاص یافته است.

 

 
 
تاریخ:
1403/10/04
تعداد بازدید:
129
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal