۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۲ آذر

مهارت آموزی در قالب فعالیت های فرهنگی سرمایه ای ارزشمند برای دانشجویان است

رئیس دانشگاه اصفهان در نشست خبری رونمایی از رویدادهای فرهنگی دانشجویی معاونت فرهنگی، اجتماعی دانشگاه، مهارت آموزی در قالب فعالیت های فرهنگی را سرمایه ای ارزشمند برای دانشجویان برشمرد و بر این مهم تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی، دکتر حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در جمع اصحاب رسانه و دبیران سه جشنواره  اظهار کرد:  فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی به دانشجویان کمک می‌کند مهارت‌هایی همچون درک و تحمل نظرات مخالف، گوش دادن به انتقادات و مدیریت اختلافات را بیاموزند؛ مهارت‌هایی که در زندگی شخصی و اجتماعی ماندگارند.

 

ایشان در ادامه افزود: در جلسات مختلف با مسئولان فرهنگی این موضوع را در میان گذاشته‌ام که نقش ما به‌عنوان مسئولان، تسهیل‌گری برای فعالیت‌های دانشجویان است، نه دخالت در کارهای آنان. باید به این عزیزان دست‌مریزاد گفت که وارد عرصه‌هایی شده‌اند که وظیفه ذاتی‌شان نیست.

دکتر هرسیج تصریح کرد:  وظیفه اصلی هر دانشجو در مرحله نخست، تحصیل، پژوهش و آموزش است، اما ورود به فعالیت‌های فراتر از این حوزه‌ها نیز می‌تواند ارزشمند باشد، چرا که این فعالیت‌ها مهارت‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که در کلاس‌های درس قابل یادگیری نیستند.

رئیس دانشگاه اصفهان با بیان این که، بسیاری از مباحثی که امروز در کلاس‌ها می‌آموزید، ممکن است در آینده فراموش شوند، اظهار کرد: مهارت‌هایی که در تعاملات جمعی و فعالیت‌های فرهنگی کسب می‌کنید، تا پایان زندگی با شما خواهد بود. مهارت‌هایی همچون درک و تحمل نظرات مخالف، گوش دادن به انتقادات، بحث و گفت‌وگو و مدیریت اختلافات، از جمله ابزارهایی هستند که در زندگی شخصی، اجتماعی و خانوادگی شما تأثیر ماندگار خواهند داشت.

دکتر هرسیج ، تنوع نظرات و ایده‌ها در جمع‌ را امری طبیعی و حتی ارزشمند دانست و تصریح کرد:  اما در نهایت، در مقام عمل باید با برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی، تصمیمی واحد اتخاذ شود. این امر به‌ویژه در شرایط محدودیت منابع بسیار حیاتی است. در کشور ما به دلیل نبود مدیریت منابع، بسیاری از پروژه‌ها ناتمام مانده و منابع به هدر رفته است. این مسئله در سطح دانشگاه نیز مشاهده می‌شود. باید برنامه‌ریزی دقیق داشت و از پراکنده‌کاری پرهیز کرد.

رئیس دانشگاه اظهار کرد: گاهی برخی از دانشجویان گمان می‌کنند که صرف وقت برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، هدر دادن انرژی است، اما تجربه نشان داده که این فعالیت‌ها در درازمدت، سرمایه‌ای ارزشمند برای شما خواهند بود. مهارت‌هایی که از این طریق به‌دست می‌آورید، در آینده شغلی و اجتماعی شما تأثیرگذار خواهند بود.

دکتر هرسیج افزود: مدیریت صحیح منابع مستلزم برنامه‌ریزی سالانه و مشخص کردن اولویت‌هاست. اینکه بدون برنامه، تنها برای هفته آینده طرحی ارائه شود، نه‌تنها کمکی نمی‌کند، بلکه منجر به روزمرگی و هدررفت منابع می‌شود. اگر برنامه‌ریزی اصولی انجام شود، حتی با بودجه محدود نیز می‌توان فعالیت‌های مفید و مؤثری را پیش برد.

رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: تأکید می‌کنم که ما مسئولان نیز باید شنونده خوبی باشیم. با برقراری ارتباطات سازنده، می‌توانیم به برآیندی منطقی برسیم که انتظارات و امکانات را به‌درستی هماهنگ کند.

 

دکتر مریم سعیدیان، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه اصفهان در این نشست خبری، اظهار کرد:جشنواره رویش دانشگاهی که ششمین دوره آن در دانشگاه اصفهان و دوازدهمین دوره سراسری جشنواره رویش برگزار خواهد شد، با دبیری دبیر مجمع دبیران کانون‌ها در بخش دانشجویی انجام می‌شود. پس از رونمایی، فراخوان آثار اعلام می‌شود و فرایند ارسال و دریافت آثار به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت. مرحله داوری این جشنواره توسط دانشجویان انجام خواهد شد، همچنین بخش نمایشگاهی آن در هفته اول دی‌ سال جاری به مدت سه روز در محل یاس قدیم با حضور 15 غرفه فعالان دانشجویی برگزار خواهد شد. این جشنواره به‌عنوان یک رویداد رقابتی، هدفش تشویق دانشجویان برای ارائه دستاوردهای خود و انتقال تجربیات به یکدیگر است تا دانشجویان بتوانند در عرصه‌های بزرگتر و مسئولیت‌های جدی‌تر آماده شوند. با استفاده از ظرفیت جشنواره رویش دانشگاهی، امیدواریم دانشجویان بتوانند در جشنواره سراسری و ملی هم شرکت کرده و در رقابت‌ها رتبه‌های برتر را کسب کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه اصفهان تصریح کرد:  دومین جشنواره، جشنواره امید است، دانشگاه اصفهان میزبان این جشنواره در سطح دانشگاه‌های استان است. این جشنواره در حال برگزاری است. فیلم‌های منتخب در تالار شهید آوینی به نمایش درمی‌آیند و استفاده از این فرصت برای انتقال پیام‌های جدی از طریق هنر و رسانه بسیار مهم است، همچنین با استفاده از ظرفیت کانون فیلم و عکس، این امکان فراهم است که کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی در دانشگاه‌های دیگر هم ادامه پیدا کند.

دکتر سعیدیان گفت: سومین جشنواره، جشنواره قرآن و عترت دانشگاهی است. سی‌ونهمین دوره این جشنواره امروز در خدمت شما است. این جشنواره فرصتی برای رقابت در سطح ملی است. سال گذشته پنج نفر از دانشجویان ما در مرحله ملی رتبه‌های برتر را کسب کردند و از اینجا از آنان تقدیر می‌کنیم. جشنواره قرآن و عترت دانشگاهی در آذر و دی‌ برای ثبت‌نام انجام می‌شود و جشنواره در بهمن و اسفند در سطح دانشگاهی اجرا خواهد شد. علاوه بر بخش رقابتی، در این جشنواره کارگاه‌ها و دوره‌های توانمندسازی هم برگزار می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این فرصت را مغتنم می‌شمارم تا از زحمات فعالان فرهنگی بویژه در بخش دانشجویی قدردانی کنم. امیدواریم در این سه جشنواره که کانون‌های فرهنگی، هنری، ادبی و مذهبی میزبان آن‌ها هستند، موفقیت‌های بزرگی به دست آید و دانشگاه اصفهان در این رقابت‌ها سربلند باشد. هدف این جشنواره‌ها، علاوه بر رقابت، خودسازی، نشاط اجتماعی و الگوسازی برای دیگر دانشجویان است.

 

عارفه طاهری، دبیر دانشجویی جشنواره رویش در این نشست اظهار کرد: این جشنواره، رویدادی بزرگ و الهام‌بخش، امسال ششمین دوره خود را برگزار خواهد کرد. این جشنواره فرصتی برای نمایش و ارزیابی فعالیت‌های داوطلبانه و توانمندی‌های دانشجویان در کانون‌های فرهنگی، هنری، ادبی و مذهبی است.

وی افزود: جشنواره رویش شامل دو بخش اصلی است؛ بخش درون‌دانشگاهی و بخش رقابتی کشوری. در بخش درون‌دانشگاهی، دانشجویان آثار خود را به دبیرخانه دانشگاه ارسال کرده و پس از داوری، برترین‌ها انتخاب و تقدیر خواهند شد. در بخش کشوری نیز آثار و فعالیت‌های کانون‌ها توسط دبیرخانه کشوری ارزیابی می‌شود و این فرصت را برای کانون‌های فرهنگی سراسر کشور فراهم می‌آورد تا در فضایی رقابتی، به نمایش استعدادها و توانمندی‌های خود بپردازند.

دبیر دانشجویی جشنواره رویش گفت: رقابت در این جشنواره، علاوه بر ایجاد انگیزه در کانون‌ها، زمینه ارتقای سطح فعالیت‌ها، توانمندسازی اعضا و پیشرفت درون‌کانونی را فراهم می‌کند. زمانی که کانون‌ها بدانند فعالیت‌هایشان دیده و ارزیابی می‌شود، تلاش خواهند کرد تا سطح عملکرد و کیفیت فعالیت‌های خود را بهبود بخشند.

طاهری ادامه داد: ما قصد داریم اوایل دی‌ سال جاری، جشنواره درون‌دانشگاهی رویش را به‌صورت نمایشگاهی برگزار کنیم، همچنین پوستر بخش رقابتی این جشنواره نیز امروز رونمایی خواهد شد. امیدواریم دانشجویان فعال در کانون‌ها آثار خود را ارسال کنند تا شاهد ارزیابی، رقابت، و شکوفایی استعدادها در این بستر ارزشمند باشیم.

 

غزل قاسمی، دبیر دانشجویی جشنواره فیلم کوتاه امیدبخش نیز اظهار کرد: هر ساله، کانون فیلم و عکس با برگزاری برنامه‌های متنوع، از جمله اکران و نقد فیلم‌ها، دوره‌های آموزشی و همکاری با انجمن‌های علمی و گروه‌های مختلف دانشگاه، تلاش می‌کند تا اهداف گوناگونی را محقق سازد. این اهداف شامل رشد و ارتقای دانشجویان از جنبه‌های فرهنگی و هنری، آشنا کردن آن‌ها با آثار فاخر سینما و عکاسی، علاقمندسازی به هنر تصویر و ایجاد ارتباطی عمیق و اساسی با فرهنگ و هنر است که در نهایت منجر به افزایش سواد اجتماعی و رشد جامعه دانشگاهی خواهد شد.

وی افزود: امسال، کانون فیلم و عکس توفیق یافت که دانشگاه ما به‌عنوان تنها نماینده وزارت علوم، در برگزاری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه و عکس دانشجویی امید در استان اصفهان مشارکت داشته باشد. این جشنواره با حمایت از کانون‌های فرهنگی هنری دانشجویان و با مدیریت معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم و ارائه آثار باکیفیت آغاز به کار کرده است.

دبیر دانشجویی جشنواره فیلم کوتاه امیدبخش ادامه داد: جشنواره بین‌المللی امید، نه تنها فرصتی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات فرهنگی و هنری است، بلکه پلی برای ارتباط میان هنرمندان جوان از سراسر جهان است که با آثار خود می‌توانند بر شناخت فرهنگی، اجتماعی و هنری یکدیگر تأثیر بگذارند. مقایسه نگاه‌های مختلف هنرمندان، به واسطه فرهنگ و آداب و رسوم متفاوت خود، گنجینه‌ای از اصالت و هنر را ایجاد می‌کند که ارائه آن به جوانان جامعه امری حیاتی و قابل تقدیر است، همچنین این رویداد موجب تقویت روحیه همبستگی و تبادل فرهنگی میان دانشگاه‌ها و دانشجویان کشورهای مختلف خواهد شد.

قاسمی اضافه کرد: امروزه بیش از پیش نیاز به ارتباط‌های جمعی و جهانی، به ویژه در عرصه هنر، احساس می‌شود و دنیای تصویر، فیلم و عکس قادر است ارتباطات عمیق‌تری ایجاد کند و ریشه‌های جان و احساس هر شخص را نفوذ کند. امید است این نوع فعالیت‌های اجتماعی، هنری و فرهنگی در حال افزایش باشد و برگزاری آن‌ها نتایج درخشان و مؤثری به همراه داشته باشد.

وی گفت: جشنواره بین‌المللی امید، امروز 20 آذر، در تالار شهید آوینی در حال اجرا است. در این جشنواره، چهار بسته فیلم کوتاه منتخب از ملل در بخش‌های مستند، انیمیشن و داستانی با نام‌های سبلان، هیمالیا و آل در چهار سانس به نمایش در می‌آید؛ سانس اول ساعت 9:00 تا 10:15 ، سانس دوم ساعت 10:30 تا 11:45، سانس سوم ساعت 14:00 تا 15:15 ، سانس چهارم ساعت 15:30 تا 16:45

معصومه ابرازه، دبیر دانشجویی جشنواره قرآن و عترت اظهار کرد: به زودی دانشگاه اصفهان میزبان سی‌ونهمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام به سامانه فرنما مراجعه کنند.

وی افزود: ثبت‌نام این جشنواره در ماه آذر صورت می‌گیرد و مرحله دانشگاهی این جشنواره در دی و بهمن برگزار خواهد شد، همچنین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار در رشته‌های مختلف، به جز رشته‌های معارفی و حفظ قرآن، تا نیمه اول اسفند سال جاری خواهد بود.

دبیر دانشجویی جشنواره قرآن و عترت ادامه داد: اختتامیه مرحله دانشگاهی در اسفند برگزار و پس از معرفی برگزیدگان مرحله دانشگاهی، مرحله سراسری این جشنواره در اسفند تشکیل خواهد شد، همچنین نفرات برگزیده در مرحله سراسری در اردیبهشت 1404 معرفی خواهند شد، مرحله ملی این جشنواره در اردیبهشت برگزار می‌شود و نفرات برگزیده در مرداد سال آینده معرفی خواهند شد.

ابرازه اضافه کرد: این جشنواره در بخش‌ها و رشته‌های مختلف شامل بخش آوایی شامل قرائت ترتیل قرآن، قرائت تحقیق، حفظ قرآن، دعاخوانی و سایر مصادیق مشابه، بخش معارفی شامل معارف نهج البلاغه، معارف صحیفه سجادیه، سبک زندگی اجتماعی و موضوعات مشابه، بخش پژوهشی شامل مقاله‌نویسی و تلخیص کتاب، بخش فناوری و تولیدات رسانه‌ای شامل تولید کلیپ، پادکست، نرم‌افزار، اپلیکیشن و موارد مشابه، بخش هنری شامل نقاشی، خوش‌نویسی، عکاسی، طراحی پوستر و دیگر رشته‌های هنری، بخش ادبی شامل داستان‌نویسی، شعر، نمایشنامه‌نویسی، فیلمنامه‌نویسی و دیگر رشته‌های ادبی برگزار می‌شود.

گفتنی است در این نشست خبری که روز سه شنبه 20 آذر 1403 در محل سالن شهید موحدیان عطار ساختمان شهید جمهور آیت الله رئیسی برگزار شد، از رویدادهای فرهنگی‌دانشجویی معاونت فرهنگی، اجتماعی دانشگاه اصفهان رونمایی کردند.

 

 
 
 
 
تاریخ:
1403/09/21
تعداد بازدید:
122
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal