به گزارش روابط عمومی، این نشست در 21 آبانماه سال جاری و از ساعت 14 الی 19 به مدت بیش از 5 ساعت در محل این سازمان برگزار شد.
در ابتدا هر کدام از دبیران شوراهای صنفی دانشگاهها به بیان مشکلات و چالشها پرداختند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه اصفهان با بیان اهمیت جایگاه شورای صنفی اظهار داشت: ماهیت شوراهای صنفی به دلیل نحوه شکل گیری این شوراها و وجود شرط حداقل مشارکت 20درصد دانشجویان، با سایر مجموعههای دانشجویی از جهت مقبولیت در بدنه دانشجویی متفاوت است.
ایشان در ادامه با انتقاد از رویکرد اتخاذ شده توسط برخی دانشگاهها در جذب بی ضابطه دانشجویان اظهار داشتند متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که دانشگاهها بدون بررسی زیرساخت های موجود اقدام به جذب دانشجو میکنند که نه تنها سبب میشود کیفیت برخی امکانات رفاهی از جمله تغذیه و سرویس حمل و نقل کاهش پیدا کند بلکه در برخی موارد به کیفیت آموزش هم ضربهای جدی وارد می شود.
فیاضی در ادامه افزود: امروز که زمزمههای قطع برق در کشور شنیده میشود مهمترین سوالی که توسط جامعه دانشگاهی مطرح میشود آن است که آیا قرار نیست دانشگاهها از این قاعده مستثنی شوند؟ و یا آیا وزارت علوم با توجه به اهمیت این موضوع برای مدیریت قطعیها در سطح دانشگاه ابتکاری اندیشیده است؟
دبیر شورای هماهنگی امور مشترک دانشگاه اصفهان گریزی هم به وجود برخی پردیسهای دانشجویی در دانشگاهها زد و گفت: به نظر میرسد برخی پردیسها بیشتر به دلایل سیاسی توسط بعضی نمایندگان، و با فشار به وزارت علوم تأسیس شدهاند و اکنون متاسفانه مشکلات متعددی از جمله سهم بالای این پردیسها در بودجه دانشگاه مرکز به نسبت تعداد دانشجو را به وجود آوردهاند.
فیاضی در پایان صحبت های خود اشارهای هم به نرخ کار دانشجویی در برخی دانشگاهها کرد که علارغم مصوبه وزارت علوم مبنی بر امکان حداقل افزایش در هر سال به میزان حداقل افزایش حقوق و دستمزد کرد و گفت متأسفانه این مصوبه بیش از دو سال است که نادیده گرفته شده و نرخ کار دانشجویی ثابت ماندن است.
دکتر حبیبا در پایان این نشست گفت: شوراهای صنفی دانشجویان یکی از نهادهایی است که افراد خالصانه در آن به فعالیت میپردازند و با وجود تمام مشکلات برای ارتقاء جایگاه و حقوق دانشجویان تلاش میکنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه شما اعضای شوراهای صنفی دانشجویان بازوان توانمند معاونتهای دانشجویی هستید؛ اظهار کرد: پیشنهادات و نظرات شما دانشجویان برای ما بسیار حائز اهمیت است به طوری که از زمان برگزاری اولین نشست تا دومین نشست این شورا که امروز برگزار شده است بنده و تمام همکاران در راستای تحقق مطالبات شما دانشجویان کوشیدهایم.
دکتر حبیبا با تاکید بر اینکه دانشجویان آیندهسازان کشور هستند؛ بنابراین باید تا حد ممکن شرایطی را برای رشد و شکوفایی آنها فراهم سازیم؛ گفت: مشکلات دانشجویان در حوزه خوابگاه و تغذیه و ایاب و ذهاب شنیده شده است و ما درسازمان امور دانشجویان با همکاری مدیرت دانشگاه در جهت رفع آنها اقدام خواهیم کرد.
معاون وزیر علوم هدف از برگزاری این نشستها را توجه به مشکلات از نگاه دانشجویان دانست و اظهار کرد: دانشجویان قشر جوان و پویا جامعه هستند که مسائل را به خوبی پیگیری میکنند بنابراین شوراهای صنفی در مدیریت دانشگاه به ویژه نظارت در حوزه تغذیه و خوابگاه میتوانند نقش موثری ایفا نمایند.
دکتر حبیبا ضمن تشکر از تمام فعالان صنفی دانشجویان خاطر نشان کرد: امیدوار هستم این تعاملات ادامه یابد و دانشگاهها به این پتانسیل توانمند و کارآمد و با انگیزه توجه لازم را داشته باشند تا بتوانند با مشارکت و کمک دانشجویان مشکلات را مرتفع سازند.