۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۳ بهمن

مراسم تشییع پیکر دکتر سیروس شفقی در دانشگاه اصفهان برگزار شد

مراسم تشییع پیکر دکتر سیروس شفقی اصفهان شناس و بنیان‌گذار گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان با حضور دکتر حسین هرسیج رییس دانشگاه و سایر اعضای هیات رییسه دانشگاه، اساتید، کارکنان، دانشجویان و شخصیت های مهم علمی، فرهنگی و هنری استان اصفهان از محل دانشکده علوم جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه اصفهان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، پیکر آن استاد فرهیخته، صبح روز سه شنبه دهم آبان 1401  از مقابل منزل شخصی او  به طرف دانشگاه اصفهان و سپس تا آرامستان باغ رضوان قطعه نام آوران، تشییع و به خاک سپرده شد.

دکتر محمدحسین رامشت در این مراسم تصریح نمود: مرحوم استاد سیروس شفقی از جمله افرادی بود که کسوت استادی بر قامتش می ارزید. وی افزود: آن مرحوم علی رغم این که اهل اصفهان نبودند ولی این شهر تاریخی را برای سکونت خود انتخاب کردند و کتاب جغرافیای اصفهان که جامع ترین کتاب در این حوزه می باشد را تالیف نمود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم جغرافیایی دانشگاه اصفهان اظهار داشت:مرحوم دکتر شفقی، در کتاب شهرهای اسلامی مقایسه ای بین شهر اصفهان و شهرهای مراکش و الجزایر دارد و در واقع یکی عوامل تاثیرگزاری بوده است که اصفهان را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی می کند.

وی تصریح نمود: یکی از وجوه برجسته استاد شفقی شاگرد پروری بود که امروز شاهد نقش آفرینی شاگردان ایشان در سراسر ایران اسلامی هستیم.

شایان ذکر است، مرحوم دکتر شفقی پس از اخذ درجه دکتری در سال 1344 برای تدریس دروس نقشه‌کشی و کوچ نشینی در دانشگاه کلن آلمان دعوت شد و به عنوان استادیار علمی و رسمی مشغول به کار گردید. دکتر شفقی از آذرماه 1345 به دانشگاه اصفهان منتقل و به استخدام دانشگاه اصفهان درآمد و گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان را بنیان نهاد.

وی در سال 1356 به مقام استادی نائل آمد. علاوه بر تأسیس و مدیریت گروه جغرافیا و علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان، تصدی ریاست دانشکده اقتصاد و علوم اداری و دوره‌های شبانه و چندین دوره عضویت هیئت ممیزه دانشگاه را برعهده داشت.همچنین نخستین نقشه جغرافیایی شهر اصفهان به کمک عکس هوایی توسط ایشان تهیه و ترسیم گردید.

از فعالیت‌های علمی-خدماتی وی تأسیس کتابخانه گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان بدون کمک‌های مالی دانشگاه، راه اندازی و تأسیس ایستگاه هواشناسی در دانشگاه اصفهان، نماینده گروه جغرافیای دانشگاه اصفهان در کمیته برنامه‌ریزی دروس در شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو شورای شهرسازی و اسم گذاری اماکن و معابر عمومی شهرداری اصفهان، عضو کمیته جغرافیایی مرکز گفتگوهای تمدنها، عضو و مؤسس انجمن جغرافیدانان ایران و دبیر بخش جغرافیای شهری و برنامه‌ریزی شهری فصلنامه تحقیقات جغرافیایی و محقق علمی مرکز دانشنامه جهان اسلام می‌باشد.وی دبیر ششمین کنگره جغرافیدانان ایران که در دانشگاه اصفهان برگزار گردید بود. علاوه بر عضویت در انجمن جغرافیدانان ایران و آلمان، عضو انجمن جغرافیدانان جهان (I.G.U.) نیز بود.

1401/08/10