۱۳۹۹ جمعه ۹ آبان
شناسنامه رصد خانه دانشگاه اصفهان

طراحی و ساخت گنبد رصد خانه کاملا ایرانی بوده و زیر نظر مرحوم دکتر احمد کیاست پور و به دست صنعتگران اصفهانی انجام گرفته است.نصب و راه اندازی تلسکوپ  نیز تحت نظارت مرحوم دکتر کیاست پور استاد فیزیک دانشگاه اصفهان و توسط دانشجوی دکتری ایشان، دکتر کاظم نفیسی و با کمک برخی از دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد ایشان در سال 1383 صورت پذیرفته است.

شایان یادآوری است مرحوم دکتر احمد کیاستپور پیشکسوت برجستۀ عرصۀ نجوم، اپتیک و لیزر و چهرۀ شناختهشدۀ جهانی بود. اگرچه زبان از تعریف و تمجید این استاد برجسته عاجز است، اما بهحق، او ستودنی و دوستداشتنی بوده و هست و همواره  در قلب دانشگاهیان جا دارد. کلامش شیوا و علم و دانشش بر همگان بهویژه دانشگاه اصفهان هویدا و راهش حیاتبخش جان رهروان علم و اندیشه است. بدون شک استادان و دانشجویان دانشگاه اصفهان همواره به داشتن چنین چهرۀ شاخص و افتخارآفرین، سالها مباهات کرده و خواهند کرد.

مختصات فنی رصد خانه:

شامل فضای اصلی زیر گنبد، اتاقی دایره به قطر 11 متر و دو اتاق کوچک جانبی

پایه تلسکوپ از بدنه ساختمان فیزیک به طور کامل ایزوله است به طوری که لرزش های ساختمان به تلسکوپ منتقل نمی شود.

مکان:

پشت بام دانشکده فیزیک

مختصات مکان رصد خانه:

طول جغرافیایی   51°  39’ 15’’ شرقی

عرض جغرافیایی 32° 36’ 15’’ شمالی

ارتفاع از سطح دریا 1698

مشخصات تلسکوپ:

تلسکوپ 16 اینچ ساخت کارخانه Meadeمدل Lx200 Gps

سیستم اشمیت -کاسگرین

فاصله کانونی: میلی متر    4064

نسبت کانونیf/10

نحوه برپایی : استوایی

دارای چشمی های10      و 26و40 میلی متر

دارای گیرینهGps

دارای سیستم کنترل Autostar   که 145000 جسم سماوی در آن ذخیره شده است.

دارای سیستم هدایت خودکارGoto

مشخصات فتومتر:

مدل Optec_ssp_5A

دارای فیلترهای استاندارد U,B,V,R جانسون

زمان راه اندازی تلسکوپ:

تلسکوپ های جانبی و قابل حمل:

1 عدد تلسکوپ 12 اینچ بازتابی کاسگرین کارخانه Mead

1 عدد تلسکوپ 8 اینچ بازتابی کاسگرین کارخانه Mead

1 عدد تلسکوپ 8 اینچ بازتابی نیوتنی کارخانه Vixen

2 عدد تلسکوپ 8 اینچ بازتابی نیوتنی مدل Celestron

1 عدد دستگاه نورسنج نجومی

1 عدد دوربین عکس برداری CCD مستهلک

شایان ذکر است، شناسنامه رصد خانه دانشگاه اصفهان طی مصاحبه واحد خبر روابط عمومی دانشگاه با دکتر راضیه طالبی عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان، دکتر کاظم نفیسی دانش آموخته دکتری فیزیک دانشگاه اصفهان و دکتر اسحاقی دانش آموخته دکتری فیزیک دانشگاه اصفهان، تهیه و تنظیم شده است.

روابط عمومی دانشگاه اصفهان

1399/07/13