۱۴۰۳ شنبه ۱ دي

برگزاری نشست تخصصی «بازخوانی پرونده خون‌های آلوده انستیتو مریو؛ از پیگیری‌های پیشین تا کنش‌های آتی»

برگزاری نشست تخصصی «بازخوانی پرونده خون‌های آلوده انستیتو مریو؛ از پیگیری‌های پیشین تا کنش‌های آتی» توسط گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» دانشگاه اصفهان

 
در راستای بزرگداشت روز ملی اهدای خون و در امتداد سلسله‌نشست‌های تخصصی گروه پژوهشی «چهره دیگر حقوق بشر» دانشگاه اصفهان پیرامون «پرونده خون‌های آلوده» در جهت بسترسازی علمی و پژوهشی به‌منظور پیگیری حقوقی این پرونده در ابعاد بین‌المللی و احقاق حقوق آسیب‌دیدگان و نظام درمانی کشور، دومین نشست تخصصی از سلسله‌نشست‌های مزبور با عنوان «بازخوانی پرونده خون‌های آلوده انستیتو مریو؛ از پیگیری‌های پیشین تا کنش‌های آتی» در تاریخ 10 مردادماه 1403 برگزار گردید؛ نشستی که به‌صورت آنلاین از ساعت 20 الی 21:30 با حضور جناب آقای دکتر علی صابری، وکیل پایه یک دادگستری، وکیل پرونده خون‌های آلوده در دهه‌های اخیر و عضو اسبق شورای شهر تهران و طیف گسترده‌ای از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند صورت عمل بر خود ستاند.
در ابتدای این نشست، جناب آقای دکتر صابری ضمن بیان کلیاتی من‌باب چیستی پرونده خون‌های آلوده، پرداخت غرامت و جبران خسارت نسبت به موکلین ایشان (قربانیان این پرونده) در عرصه داخلی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران را تصدیق و بر قصور وزارت بهداشت دولت وقت در پیگیری حقوقی این روند از طریق انکار ورود خون‌های آلوده به ایران تأکید نمود. وی در ادامه، اقدام مسئولان انستیتو مریو در پذیرش حقیقت ارسال خون‌های آلوده به ایران و شماری دیگر از کشورهای جهان را بیان و در ارتباط با لزوم عدم سیاسی نمودن این پرونده و پیگیری حقوقی آن از سوی دولت ایران در ابعاد بین‌المللی به‌منظور حصول رأی اجرایی و نه نمادین، سخنانی را بیان کرد. دراین‌بین، دکتر صابری بر عدم رسیدگی به این پرونده در دادگاه‌های بین‌المللی از سوی دولت و نهادهای حقوقی و علمی کشور تا به امروز و حتی عدم پژوهش‌های متقن در باب امکان‌سنجی نیل به این روند تأکید ویژه‌ای داشت.
نکته حائز اهمیت دیگر در سخنان ایشان، عدم شناخت کافی نظام درمانی کشور نسبت به ویروس ایدز در آن زمان و عدم وجود تجهیزات پیشرفته جهت تشخیص این ویروس بود که البته توأم با سهل‌انگاری محرز برخی از متولیان نهادی در کشور، موجبات ورود و توسعه ایدز در ایران را فراهم گرداند. دکتر صابری در ادامه، ابعاد مدنی و کیفری این پرونده که از دهه 70 خورشیدی آغاز گردید را بیان و بر مختومه شدن تقریبی این پرونده در عرصه داخلی به‌واسطه عدم شکایت جدید از سوی قربانیان در سال‌های کنونی تأکید نمود. ایشان سپس در انتهای صحبت‌های خود نیز، خواست برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی همچون کانون هموفیلی در سال‌های اخیر جهت پیگیری این پرونده در ابعاد بین‌المللی را تصدیق و درعین‌حال، کنش فوق را تا به امروز صرفاً امری بیانی و نه عملی تلقی کرد.
شایان‌ذکر است که پس از پایان صحبت‌های جناب آقای دکتر صابری جلسه پرسش‌وپاسخ این نشست برگزار گردید و ایشان سؤالات حضار را با پاسخ‌هایی تفصیلی خود همراه نمودند.
 
تاریخ:
1403/05/16
تعداد بازدید:
125
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان - خیابان هزار جریب - دانشگاه اصفهان - ساختمان مرکزی
تلفن: 37932302 031  تلفکس: 37392302 031
پست الکترونیک: info@ofohr.com
 
Powered by DorsaPortal