۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
گفت و گو با دکترعباس محمدی عضو هیات علمی گروه شیمی پلیمردانشگاه اصفهان

گفت و گو با دکترعباس محمدی مدیریت گروه

گفت و گو با دکترعباس محمدی عضو هیات علمی گروه شیمی پلیمردانشگاه اصفهان: دانشجویان، متخصصان آینده علوم و فناوری پلیمر در دانشگاه و صنعت هستند

بسپار/ ایران پلیمر گروه پژوهشی فناوری پلیمر دانشگاه اصفهان از سال 1396با مجوز وزارت علوم و با هدف توسعه علوم و فناوری پلیمر و همچنین ارتباط بهتر دانشگاه و صنعت شروع به فعالیت کرده است. در حال حاضر این گروه از پانزده عضو هیات علمی فعال در زمینه‌های گوناگون نظیر فرایند پلیمرها، رنگ و روکش، چسب و رزین، لاستیک، بازیافت، پلیمرهای زیستی، کامپوزیت، انرژی‌های تجدید پذیر و پلیمرهای ویژه و با عملکرد خاص، در حال تحقیق و پژوهش است.
گفت و گوی زیر با دکتر عباس محمدی برای آشنایی بیشتر با فعالیت های این مجموعه انجام شده است.

بسپار- لطفا خود را معرفی و از سوابق علمی خود برای خوانندگان بسپار بفرمایید.
محمدی: عباس محمدی هستم، عضو هیات علمی گروه شیمی پلیمر دانشگاه اصفهان از سال 95 و هم اکنون نیز به مدت دو سال است که مدیر گروه پژوهشی فناوری پلیمر و همچنین مرکز فناوری پلیمر دانشگاه اصفهان هستم. بنده مدرک دکترای شیمی پلیمر از دانشگاه مازندران و کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی پلیمر از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران دریافت کرده و بیش از 14 سال است که در زمینه پلیمرهای گوناگون به خصوص پلی یورتان در حال تحقیق و انجام فعالیت های پژوهشی هستم. در همین راستا به کمک اساتید و دانشجویان موفق به چاپ بیش از 70 مقاله علمی، کتاب و ثبت اختراع شده ام. در برگزاری پنجمین همایش ملی پلیمر ایران در دانشگاه اصفهان به عنوان دبیر اجرایی فعالیت داشتم و همچنین در سال 1402 به عنوان پژوهشگر جوان برتر دانشگاه اصفهان انتخاب شدم. همچنین تاکنون در بیش از 10 طرح صنعتی مجری و همکار بوده ام.

بسپار- به عنوان مدیر گروه پژوهشی پلیمر، این مرکز در سال 1396 چگونه و با چه اهدافی تاسیس شد؟
محمدی: گروه پژوهشی فناوری پلیمر دانشگاه اصفهان از سال 1396با مجوز وزارت علوم با هدف توسعه علوم و فناوری پلیمر و همچنین ارتباط بهتر دانشگاه و صنعت شروع به فعالیت کرده است. در حال حاضر این گروه از پانزده عضو هیات علمی فعال در زمینه‌های گوناگون نظیر فرایند پلیمرها، رنگ و روکش، چسب و رزین، لاستیک، بازیافت، پلیمرهای زیستی، کامپوزیت، انرژی‌های تجدید پذیر و پلیمرهای ویژه و با عملکرد خاص، در حال تحقیق و پژوهش است.
یکی از اهداف مهم ما در گروه پژوهشی پلیمر بهبود ارتباط هدفمند با صنایع مرتبط پلیمری ست. در این زمینه تاکنون با صنایع تخصصی گوناگونی نظیر صنایع خودروسازی، بسته‌بندی، نفت و گاز، صنایع پزشکی، کشاورزی و لوازم خانگی، مشاوره و خدمات پژوهشی و همچنین برگزاری کارگاه‌های تخصصی داشته‌ایم. وجود تخصص‌های گوناگون در این گروه پژوهشی به ما کمک کرده که بتوانیم به صورت متنوع و هدفمند با صنایع در ارتباط باشیم.
همچنین باید به اطلاع برسانم که اخیراً دو تفاهمنامه با انجمن صنایع پلیمر استان اصفهان و انجمن صنایع لاستیک استان اصفهان منعقد کرده‌ایم و این ارتباط منجر به راه اندازی دو کارگاه تخصصی فرایند پلیمرها و لاستیک شده است. قابل ذکر است که مقرر شده تا بخشی از امکانات تخصصی به کمک این انجمن‌های صنعت در دانشگاه فراهم شود.

بسپار- این مرکز چه آزمایشگاه های فعالی دارد؟ چه خدماتی ارایه می کند؟
محمدی: طی دو سال اخیر گروه پژوهشی فناوری پلیمر دانشگاه اصفهان اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی به صورت متمرکز در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان و غیرمتمرکز در دانشکده‌های متفاوت دانشگاه کرده است.
تاکنون در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، دو آزمایشگاه فرآیند پلیمرها و لاستیک که از امکانات فرآیندی بررسی خواص و شناسایی پلیمرها بهره می‌برند، در حال خدمت دهی به صنایع مرتبط، شرکت‌های دانش بنیان و دانشجویان هستند. همچنین آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی دیگری نیز در سطح دانشگاه از جمله آزمایشگاه علوم و تکنولوژی پلی یورتان، آزمایشگاه رنگ و رزین، آزمایشگاه فوم‌ های پلیمری،آزمایشگاه کامپوزیت،حسگرهای پلیمری و انرژی‌های تجدید پذیر با امکانات مناسب و مرتبط در حال فعالیت هستند.
از دیگر خدمات این گروه پژوهشی می‌توان به برگزاری کارگاه‌ها و رویدادهای پژوهشی تحقیقی اشاره کرد. با توجه به تخصص‌های گوناگون اعضای گروه امکان برگزاری کارگاه‌ها و رویدادهای تخصصی توسط اعضای گروه فراهم است. همچنین این گروه از طریق ارائه مشاوره و خدمات پژوهشی تحقیقی می‌تواند به رشد و ارتقای شرکت‌ها و صنایع پلیمری کمک کند.

بسپار- چه رویدادهایی تا کنون در این مرکز برگزار شده و چه رویدادهای احتمالی را در برنامه دارد؟

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را می توانید در شماره 260 ماهنامه بسپار که در نیمه خردادماه 1403 منتشر شده است، بخوانید.

 
تاریخ:
1403/05/08
تعداد بازدید:
139
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان - خیابان هزار جریب - دانشگاه اصفهان - گروه پژوهشی فناوری پلیمر
تلفن: 37934904-031 و 37932700
تلفکس: 36689732
پست الکترونیک: polymer@ui.ac.ir
 

Powered by DorsaPortal