۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت
کتاب فارسی:

کتاب «الحاشیه علی طبیعیات شرح‌الاشارات (للطوسی)»

مقدمه، تصحیح و تعلیق آقای دکتر محمدمهدی مشکاتی و همکاران، عضو محترم هیات علمی گروه فلسفه و کلام اسلامی، ناشر انتشارات دانشگاه اصفهان

کتاب «الحاشیه علی طبیعیات شرح‌الاشارات (للطوسی)»

توصیف مختصری از کتاب:

فیاض لاهیجی (م حدود1079ق) یکی از فیلسوفان و متکلمان اسلامی و از پیشتازان سنت کلام فلسفی و دارای تالیفات ارزشمندی از قبیل شوارق الالهام بوده که در طبقه خود حائز اهمیت است. «حاشیه بر شرح اشارات» از کتابهای متأخر وی و مشتمل بر 183 تعلیقه بر 18 فصل نمط اول شرح اشارات خواجه طوسی است. روش تعلیقه نویسی روان وی، به گونه‏ای است که دیدگاه صریح او و مخالفت و موافقتش با ماتن به وضوح مشخص می گردد. لاهیجی در این اثر پس از آوردن واژگانی مانند «التحقیق» و «عندی» به سه گونه تولید علم کرده است: ابداع در جواب از سوالات پیشین، ابداع در نقد راه حل های پیشین یک مسأله و ابداع در پاسخ به نقدهای پیشین. این اثر بر اساس چهار نسخه خطی تصحیح شده و در مقدمه ی آن دیدگاه های لاهیجی در این کتاب، به روش فراکلاف به سه صورت تحلیل متنی، بین متنی و بافتاری مورد تحلیل قرار گرفته است.

علاقه مندان می توانند برای تهیه نسخه فیزیکی کتاب از طریق فروشگاه الکترونیک انتشارات دانشگاه به آدرس press.ui.ac.ir و برای تهیه نسخه الکترونیک آن از طریق سایت طاقچه https://taaghche.com/ اقدام کنند

1402/02/23
1904