تماس با مسئولینارتباط با ماعضویت و ورود اعضاعضویت و ورود اعضانقشه سایتنقشه سایتاعضا هیئت علمیاعضا هیئت علمیدانشجویاندانشجویانصفحه اصلی
جستجو:
اداره تغذیه
height=25
1395/11/26 تاریخ:
تاريخ انقضاي خوراكي ها تاريخ انقضاي خوراكي ها

مهمترين مواردي كه هنگام خريد مواد غذايي بايد به آن توجه كرد تاريخ توليد و انقضاء مواد خوردني و آشاميدني است . توجه داشته باشيد كه شايد خوردن و آشاميدن مواد تاريخ گذشته شما را بيمار نكنند ولي مطمئنا اين مواد ديگر هيچ ارزش غذايي براي بدن شما نخواهد داشت.

شير، كره و لبنيات  
زمانيكه محصولات لبني مي‌خريد بايد به محض رسيدن به خانه آنها را در يخچال قرار دهيد.آيا مي‌دانيد آنها تا چند روز مي‌توان در يخچال نگه داشت؟ مدت زمان نگهداري هريك از مواد لبنياتي بستگي به تاريخ مصرف درج شده روي آن دارد. به عنوان مثال شير پاستوريزه، ماست و پنير را مي‌توان براي چندين هفته نگه داشت. پنيرهاي سفت را مي‌توان بيشتر از پنيرهاي نرم در يخچال نگه داشت و كره مي‌تواند براي چندين ماه در يخچال بماند.
لبنياتي كه براي 4 ساعت در دماي معمولي اتاق مي‌مانند را ابتدا بو كنيد، اگر بوي فاسد شدن مي‌‌دهند بايد حتماً دور ريخته شوند.
 

گوشت و ماهي 

فريز كردن گوشت مي‌تواند طول عمر آنها را زياد كند، اما نمي‌توان با اين روش آنها را تا ابد نگه داشت. ماهي‌تازه، گوشت و مرغ را مي‌توان تنها براي 1 تا 2 روز در يخچال نگه داشت اما اگر آنها را فريز كنيم مدت زمان نگهداري آنها تغيير مي‌كند بعنوان مثال: گوشت را مي‌توان تقريباً براي 3 تا 4 ماه،‌ مرغ را براي 1 سال و ماهي ر ا به مدت 6 ماه در فريزر نگه داشت.

مسموميت غذايي به سرعت و يا چند روز بعد از مسموم شدن علائم خود را نشان مي‌دهند كه علائم آن عبارتند از حالت تهوع، استفراغ و درد شكم.

اگرچه مدت زمان اكثر بيماريهاي غذايي محدود است اما برخي از آنها به معالجه‌هاي جدي نياز دارند.
 

ميوه و سبزيجات تازه 

خوردن هر ميوه به فصل خود بسيار لذت بخش است. اين ميوه‌ها را حتي اگر بخواهيم نيز نمي‌توانيم بيشتر از 2 تا 3 روز نگهداري نماييم. اما با فيريز كردن مي‌توان طول عمر آنها را افزايش داد بعنوان مثال سيبي كه براي 1 تا 2 روز تازه مي‌ماند با قرار دادن آن در فريزر به مدت 3 هفته سالم مي‌ماند. اين موضوع حتي در مورد گوجه فرنگي نيز صادق است.

بطور طبيعي گوجه فرنگي را مي‌توان به مدت 2 تا 3 روز در يخچال نگهداري نمود. اما فريز شده آن 2 ماه بيشتر مي‌ماند. ميوه و سبزيجات فاسد تنها باعث شكم درد در فرد مي‌شوند اما بايد به بيماريهاي وخيم‌تري مانند سالمونا نيز توجه نمود. هميشه ميوه و سزيجات را با آب فراوان و مايع ضد عفوني كنند بشوييد تا از بيماريها در امان باشيد.
 

غذاهاي فريزري 

اگر شما معمولاً غذاها را در فريزر نگه مي‌داريد احتمالاً مي‌خواهيد بدانيد كه هر غذايي را تا چه مدت مي‌توان نگه داشت. سبزيجات فريزري را مي‌توان به مدت 8 تا 12 ماه نگهداري نمود. بستني و چيزهاي فريزري ديگر را مي‌توان بيشتر از 8 ماه نگه داشت.
 

چاشني‌ها 

سس گوجه فرنگي و مايونز را مي‌توان براي چندين ماه در يخچال نگهداري نمود. حتماً بايد زمان خريداري سسها را به ياد داشته باشيد زيرا بايد سس گوجه فرنگي باز شده را بايد بعد از 6 ماه و سس مايونز مصرف شده را قبل از 6 ماه دور ريخت.

سس خردل شيشه‌اي را مي‌توان براي 1 سال، آنهايي كه در ظروف فشرده هستند را براي 18 ماه و پاكتي را تنها به مدت 6 ماه نگه داشت.
 

پاستاي خشك، برنج و غذاهاي كنسرو شده 

آيا مي‌توان مواد غذايي انبار شده را تا ابد نگهداري نماييم؟ به طور قطع نه.

برنج سفيد و پاستا را مي‌توان براي 1 سال نگه داشت و براي اين منظور بهتر است آنها را در محفظه‌اي بدون هوا نگهداري نمود تا از حشره زدن در امان بمانند.

ماهي‌هاي كنسرو شده، ‌لوبيا و سبزيها را در صورت باز نشدن مي‌توان بيشتر از 5 سال نگه داشت.(در صورت نداشتن تاريخ) از نگهداري كنسروهاي ضربه خورده و باد كرده خودداري نماييد تا از ابتلاء به بيماري بوتوليسم در امان بمانيد.
 

آرد و ادويه‌جات 

از گياهان دارويي مي‌توانند به مدت 2 تا 3 سال استفاده نمود و ادويه‌ها را مي‌توان حدوداً 4 تا 5 سال بدون هيچ نگراني نگهداري نمود.

هرگز از آردي كه بيشتر از 10 تا 15 ماه از خريد آن مي‌گذرد استفاده نكنيد و بهتر است بدانيد كه مدت زمان استفاده از پكين پودر نيز بيشتر از 12 تا 18 ماه نمي‌باشد.
 

قرصهاي آرام بخش 

اين قرصهاي كوچك براي دردهاي سطحي مانند سردرد بكار مي‌روند و هيچ فرقي نمي‌كند كه آسپيرين باشند يا ايبوبروفين، بلكه بايد آنها در ظرفي در بسته و در دماي معمولي اتاق و دور از گرما و رطوبت قرار بگيرند.

حتماً بايد به تاريخ مصرف قرصها دقت كنيد و قرصهاي تاريخ گذشته را دور بريزيد، زيرا ممكن است همين قرصها باعث بيماري شوند.
 

قرصهاي سرماخوردگي 

اين قرصها نيز مانند مسكنها بايد در محفظه‌هايي در بسته و در دماي اتاق قرار گيرند. شربتهاي سرماخوردگي مي‌توانند تا شش ماه بعد از گذشتن تاريخ مصرف مورد استفاده قرار گيرند اما بايد توجه داشته باشيد كه رنگ و بوي آنها هيچ تغيير نكرده‌باشد.

سازمان جهاني دارو پيشنهاد نموده است كه تمام داروهاي از تاريخ گذشته را دور بريزيد زيرا ممكن است تاثيرات خود را از دست داده‌باشد.

468 تعداد بازدید:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الكترونيكي شما    
توضيحات  
تغییر کد امنیتی  
كد امنيت  
 
کلیه حقوق وب سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه اصفهان می باشد
Powered by DorsaPortal